Illustration: Wingårds

Media Evolution flyttar in på Kockums

Malmö Media Evolution är ett klusterinitiativ som ägs av sina medlemmar (i dagsläget 400 företag/organisationer) och arbetar för innovation och tillväxt inom de digitala branscherna.

Tillsammans med Wihlborgs skapades 2012 Media Evolution City i Dockan i Malmö. Nu utvidgar företaget sin fysiska verksamhet genom att ta över och totalrenovera två våningar i Kockums gamla huvudkontor Gängtappen.

– Media Evolution, Media Evolution City och The Conference kommer nu i samarbete med Wihlborgs att bygga vidare på vårt huskoncept, Media Evolution City, och samtidigt utöka de värden vi bygger tillsammans med våra medlemmar, berättar Magnus Thure Nilsson, vd på Media Evolution.

Expansionen till Gängtappen innebär att Media Evolutions medlemmar får ytterligare 1600 m2 att frodas på. De två husen kommer att fungera enligt samma principer och erbjuda samma typ av moderna tjänster.

– Med denna expansion kan vi stärka de digitala branscherna och undanröja hinder för hållbar, kort- och långsiktig, tillväxt och innovation, säger Magnus Thure Nilsson.

På bottenplan i de nya lokalerna kommer det bland annat att finnas en restaurangdel, konferensrum och service som husets företag, såväl som besökare utifrån, kan utnyttja. Den andra våningen vigs i sin tur åt att skapa ett vibrerande co-working space där företag kan hyra arbetsplatser med hög flexibilitet.

– Vi vill fortsätta att göra det möjligt för organisationer och personer att dela, lära, tänka nytt och ställa om tillsammans i det digitala skiftet och det nu i ytterligare ett hus och plats, tillägger Anna Nordström Carlsson, styrelseordförande i Media Evolution i ett pressmeddelande.

Media Evolution och Wihlborgs ska dessutom göra om de offentliga utrymmena i och runtom Gängtappen. Bland annat ska det byggas ett storskaligt trädäck för spontana möten, samt en prunkande del med vackra platanträd precis där man kommer in.

Den nya verksamheten planeras starta i oktober 2018.