Foto: Johan Nilsson/TT

Insamling för döde polisens barn får stort genomslag

MALMÖ Stiftelsen Blåljus i samverkan har startat en insamling till förmån för barnen till polismannen som dog i en trafikolycka i Malmö den 18 december. På en vecka han man fått in 100 000 kronor.

Polis, räddningstjänst, ambulans, tull och kustbevakning står bakom insamlingsstiftelsen Blåljus i samverkan.

På julafton startade insamlingen till förmån för den döde polisens barn på Facebook, där Blåljus i samverkan går under namnet @bluelightsweden.

Det går både att skänka pengar på swish eller köpa en tröja där överskottet på cirka 50 kronor per tröja går till insamlingen.
Pengarna ska dels gå till att hjälpa anhöriga med alla utgifter som kommer i samband med polismannens bortgång, dels till att ge hans barn en buffert för de kommande åren.

Initiativet har fått ett mycket snabbt genomslag. Många tackar på Facebooksidan för möjligheten att kunna hjälpa till.

Här är några kommentarer:
”T-shirt beställd. Även som ett minne av en fin vän som är så saknad”.
”Swishat 500:-, tankarna går till framförallt hustru och barnen”.
”Tröja beställd. Tack för ett fint arbete som ni gör. Mina tankar går till familjen.”

Polismannen Anders Hallqvist är styrelseledamot i insamlingsstiftelsen Blåljus i samverkan. Han berättar att insamlingen sker tillsammans med nära kolleger till den döde polismannen.
Syftet med stiftelsen är att ena blåljusyrken, öka förståelsen för utsattheten som finns när man arbetare i dessa yrkan samt att hjälpa kolleger som har råkat ut för något ”i tjänsten.

Läs mer: