På Kastrup blev det långa köer till ersättningsbussarna. Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall

Tågstoppet är hävt på Malmö C

Malmö Tågtrafiken kan återigen börja rulla mellan Hyllie och Lund. Följdförseningar kommer dock att kvarstå under eftermiddagen i hela södra Sverige, meddelar Trafikverket.
På Kastrup har flera svenska resenärer hört av sig till tidningen om att det är långa köer till ersättningsbussarna.

Även flera inställelser förekommer innan trafiken är i fas igen. Ersättningsbussarna fortsätter att köra mellan Hyllie och Lund samt Hyllie och Kastrup till klockan 16.

Trafik till och från stationen påverkas i stor utsträckning av händelsen på Malmö central.

Trafikverket uppmanar resenärer att om möjligt välja annat färdsätt. I Malmö leds trafiken om och Trafikverket hänvisar främst resenärer till Gustaf Adolfs torg. Enligt Trafikverket kan följande stationer påverkas:

Hyllie, Bräkne-Hoby, Burlöv, Bromölla, Bergåsa, Kristianstad C, Eslöv, Fjälkinge, Hjärup, Hässleholm, Höör, Karlshamn, Lund C, Malmö C, Mörrum, Ronneby, Stehag, Stångby, Sölvesborg, Sösdala, Triangeln, Tjörnarp, Vinslöv, Åkarp, Örtofta, Önnestad, Karlskrona C, Göteborg C, Falkenberg, Anneberg, Barkåkra, Båstad, Dösjebro, Förslöv, Glumslöv, Gunnesbo, Helsingborg C, Ramlösa, Halmstad C, Häljarp, Kattarp, Kungsbacka, Kävlinge, Hede, Kållered, Laholm, Lindome, Liseberg, Landskrona, Mölndal, Maria, Rydebäck, Varberg, Åsa, Ängelholm, Ödåkra, Simrishamn, Teckomatorp, Billeberga, Gantofta, Gärsnäs, Köpingebro, Lunnarp, Marieholm, Oxie, Rydsgård, Svedala, Smedstorp, Skurup, Svarte, Svågertorp / Malmö Syd, Tågarp, Tomelilla, Vallåkra, Ystad, Nässjö C, Aneby, Boxholm, Flemingsberg, Flen, Gnesta, Huddinge, Järna, Katrineholm C, Kimstad, Linghem, Linköping C, Mantorp, Mjölby, Mölnbo, Norrköping C, Stockholms södra, Södertälje Syd, Tranås, Vikingstad, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm Central, Trelleborg, Västra Ingelstad, Östra Grevie, Alvesta, Bodafors, Ballingslöv, Diö, Hästveda, Killeberg, Lammhult, Moheda, Osby, Stockaryd, Sävsjö, Vislanda och Älmhult.

 

Läs mer: