Under natten till torsdagen pågick arbete vid de kontaktledningar som fallit ner över spåren norr om stationen i Hässleholm i samband med en våldsam brand i en industribyggnad. Foto: Johan Nilsson / TT
Stillastående och mörklagda tåg vid perrongerna på Hässleholm C natten till torsdagen efter en våldsam brand i en industribyggnad norr om stationen. Foto: Johan Nilsson / TT

Tågtrafiken påverkas under flera dagar

Hässleholm Storbranden orsakade tågstopp till och från Hässleholm. Stoppet ledde under torsdagen stora förseningar i Tågtrafiken. Enligt prognos från Trafikverket kan trafiken återupptas först nästa fredag.

Branden vid tågområdet i Hässleholm har orsakat stora skador på spår, signalsystem och kontaktledningar.
Därför är all tågtrafik till och från Hässleholm inställd medan arbete för att åtgärdad skadorna pågår.

Enligt prognos från Trafikverket kommer trafiken igång fredagen den 23/8. Prognosen kan komma att ändras i takt med att arbetet pågår.

-Spår, signalsystem och kontaktledningar ska ersättas och det tar tid. En första prognos säger att skadorna ska vara åtgärdade sent måndag kväll, men prognosen kan komma att ändras, skriver Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

Under tiden kommer pendlarna få räkna med långa restider, i vissa fall flera timmar extra restid.

– Resenärerna får planera sin resa och räkna med flera timmars längre restid, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Det är främst sträckan mellan Höör och Hässleholm som drabbas av inställda tåg. Alla tåg på sträckan kommer att vara inställda och Skånetrafiken sätter in bussar för att ersätta tågen.

– Våra ersättningsbussar kör främst på de sträckor där tågen inte går. Det gäller till exempel mellan Höör och Kristianstad/Hässleholm. Pågatågen och Öresundstågen kommer alltså fram till Höör, säger Magnus Andersson, som ansvarar för Drift och Fordon på Skånetrafiken.

För att hålla koll på förseningar och ersättningsbussar rekommenderar Skånetrafiken resenärer att hålla koll på uppdateringar och aktuell information via deras hemsida och deras app.

– Bästa sättet för att kolla ersättningstrafiken är via vår hemsida eller app, säger Thomas Johansson, pressansvarig på Skånetrafiken.

Trafikvärdar kommer enligt Skånetrafiken att vara på plats på drabbade stationer för att hjälpa resenärer att hitta rätt och informera om resvägar.

Skånetrafiken gick under torsdagen ut med information kring tågstoppet.

Det är stopp i tågtrafiken genom Hässleholm. Inga tåg kan i nuläget passera.

Prognosen är i nuläget att trafiken kommer igång den 23/8 . Informationen kan komma att ändras så håll koll på Skånetrafikens hemsida och app.

Tåg är inställda på sträckorna:

– Pågatågen Hässleholm – Markaryd är inställda sträckan Hässleholm – Markaryd och omvänt.
– Pågatågen Helsingborg – Kristianstad/Hässleholm är inställda sträckan Tyringe – Hässleholm/Kristianstad och omvänt.
– Pågatågen Kristianstad – Malmö är inställda sträckan Kristianstad-Tjörnarp och omvänt.
– Krösatågen Hässleholm – Växjö är inställda sträckan  Hässleholm – Hästveda och omvänt.
– Öresundstågen till/från Växjö/Kalmar är inställda sträckan Höör – Osby och omvänt.
– Öresundstågen till/från Karlskrona är inställda sträckan Malmö – Kristianstad och omvänt.

Resväg under tågstörning:

Hässleholm – Malmö: Man reser med ersättningsbuss från Hässleholm till Höör (både via och direkt busssar) där man byter till tåg för vidare färd mot Malmö.

Malmö – Karlskrona: Tåg från Malmö – Höör för att sedan byta till ersättningsbuss från Höör – Kristianstad, därefter stiger man på tåg för vidare färd mot Karlskrona.

Helsingborg – Hässleholm/Kristianstad: Man reser med tåg fram till Tyringe där man sedan tar ersättningsbuss på sträckan Tyringe – Hässleholm/Kristianstad.

Malmö- Växjö/ Kalmar: Man reser med tåg från Malmö – Höör för att byta till ersättningsbuss  från Höör till Osby och slutligen tar man tåg igen för vidare färd mot Växjö/Kalmar.

Hässleholm – Markaryd: Man reser med ersättningsbuss på sträckan.

Kristianstad – Malmö: Man reser med ersättningsbuss från Kristianstad till Höör där man sedan byter till tåg för vidare färd mot Malmö.Malmö – Eslöv/Höör:  Ska man resa från Malmö –

Eslöv/Höör så åk gärna i första hand med Pågatåg.

Läs mer:

Dagens fråga

Äger du ett våffeljärn?

  • Ja (85%, 248 Röster)
  • Nej (15%, 44 Röster)

Antal röster: 292

Loading ... Loading ...