Den danska reklambyrån som ligger bakom SAS omdiskuterade reklamfilm har mottagit ett hot. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / TT

SAS reklambyrå bombhotad – var ingen bomb

Köpenhamn Polisen spärrade under torsdagsförmiddagen av Adelgade i Köpenhamns centrum efter att den reklambyrå som står bakom SAS omstridda reklamfilm har blivit utsatt för bombhot. Strax innan lunch avbröts polisinsatsen utan något bombfynd.

– Det är en firma som har utstått hot genom mail. Vi håller på att tömma byggnaden på anställda så att våra hundar kan söka av platsen, säger Henrik Brix, vakthavande vid polisen i Köpenhamn till DR, Danmarks Radio.

Enligt Danmarks Radios reporter på plats har polisen bett människor att stanna inomhus.

Vid 11:30-tiden meddelade polisen att man hävt avspärrningarna och att man inte har funnit någon bomb. Ingen person ska ha blivit anhållen,  rapporterar DR.

Den omtalade videon, som under onsdagsmorgonen tillfälligt togs bort av SAS på grund av en nättack men som senare lades ut igen, handlar om vad som egentligen är skandinaviskt? I reklamfilmen svarar en röst ”ingenting”.

Efter det radas flera saker upp som anses ha varit skandinaviska men som egentligen är hämtade från andra länder, exempelvis köttbullar, wienerbröd, föräldraledighet och demokrati.

Och berättarrösten i filmen avslutar det hela med att Skandinavien ”fördes hit, bit för bit, av vanliga människor som hittade det bästa av vårt hem på andra platser”.