Nationalisten som profiterar på landsmän

Högerextrema Alternativ för Sveriges vice partiledare, ekonomistudenten William Hahne, ”såg en möjlighet”. Möjligheten var att utnyttja sina landsmäns rädsla för coronaviruset genom att sälja ansiktsmasker för över tiodubbla normala priset.
På Hahnes företags hemsida säljs masker för 250 kronor styck – masker som normalt kostar en tjuga.
En nationalist ser sitt land närma sig en av de största kriserna i modern tid och bestämmer sig för att tjäna en hacka på det. Högerextremism kallar sig patriotism men är samhällsomstörtande till sin natur, till skillnad från patriotism som handlar om att vilja sin nation väl. Man vill se samhället raseras, så man kan peka på fascismen som alternativ ”lösning”.
Hahne säger till Aftonbladet att han ”tagit enorma personliga risker” för att folk ska kunna skydda sig. Dessa risker är inte att han arbetat som vårdpersonal på en intensivvårdsavdelning, eller hjälpt äldre sjuka grannar, som riktiga medmänniskor gör. De risker han har tagit är att investera sparpengar i att importera masker så han kan utnyttja landsmäns oro för personlig vinning.
Man kan jämföra Hahnes agerande med Tobias Johnson, filialchef för Beijers i Västerås, som samlade all relevant utrustning i butiken och skänkte det till det lokala sjukhuset.
Hahne har med detta förverkat all rätt att kalla sig patriot eller ”Sverigevän”. En profitör i kristid är en parasit. Man kan hoppas att Hahnes omoraliska företag går i konkurs.
Martina Jarminder

Dagens fråga

Äger du ett våffeljärn?

  • Ja (85%, 248 Röster)
  • Nej (15%, 44 Röster)

Antal röster: 292

Loading ... Loading ...