Foto: Janerik Henriksson / TT / Kod 10010

Inga svenska mästare i år

Handboll Herrligan var inte färdigspelade och inga lag åker därför ur serien utan den utökas till nästa säsong och Alingsås och H65 Höör får nöja sig med titeln serieledare – för Svenska Handbollsförbundet väljer att inte dela ut några svenska mästerskap i år.

Svenska Handbollsförbundet gick under fredagen ut med ett pressmeddelande att det inte blir några svenska mästare i år.

– I det reglementet vi har så står det att vi spelar slutspel för att utse segrare och många lag förbereder sig för att vara så bra som möjligt i ett slutspel. Det är väl egentligen logiskt, säger Robert Wedberg till SVT sport.

Herrarnas serie var inte färdigspelade vilket gör att inga lag åker ut ur serien.

På damsidan hann man spela klart serien och GT Söder åker därför ut och Kristianstad blir nykomlingarna.