Duo på stöldturné greps mitt i natten

Osby/Östra Göinge Efter en, vad det i nuläget verkar, mindre stöldturné greps en man och en kvinna natten till måndagen.
Tidigare under natten ska de precis ha undsluppit polisen vid ett inbrott i centrala Osby.

Efter flera nattliga eskapader i göingebygden greps natten till måndagen en man och en kvinna i 35-40-årsåldern i trakten kring Hjärsås.
Historien började dock i Osby, vid 23.20-tiden, uppger polisen. Då ska ha inbrottslarmet ha ljudit från Swanson’s lokaler varpå väktare åkte till platsen. Väktarna ska då ha märkt att det fanns personer på platsen.
Sedan ska fyra polispatruller inklusive hundförare ha anslutit. Personerna ska dock ha lyckats undkomma.
– På något vis verkar de ha krånglat sig ut. Hundförare ska ha lyckats spåra fram till en plats där en misstänkt flyktbil ska ha stått parkerad, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Någon timme senare ska personerna ha dykt upp igen. Den här gången var det en privatperson som hörde av sig till polisen och meddelade att vederbörande befann sig i sin bil och körde efter en bil med släpvagn. I bilen framför privatpersonen satt mannen och kvinnan, som nu även misstänks för att ha hunnit genomföra ett inbrott i Emmislövs församlingshem.
Med hjälp av uppgifter från privatpersonen kunde polisen stoppa bilen i trakterna kring Hjärsås och gripa vad som visade sig vara mannen och en kvinnan.
I bilen ska diverse misstänkt stöldgods ha hittats – bland annat gods som på ett eller annat sätt kan härledas till inbrottet på Swanson’s uppger polisen. Även släpvagnen som de kopplat till bilen misstänks vara stulen. I övrigt är det oklart vad som stulits.
På måndagsmorgonen anhölls bägge personerna och utöver stöld finns även misstanke om ringa narkotikabrott, enligt polisen.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Äger du ett våffeljärn?

  • Ja (85%, 248 Röster)
  • Nej (15%, 44 Röster)

Antal röster: 292

Loading ... Loading ...