Scenen på Prästängen anses ha spelat ut sin roll. På bilden kom den däremot väl till pass när magikern Douglas Nordenbelt besökte sommaren 2018. Foto: Arkiv

Utescenen rivs – eller flyttas?

GLIMÅKRA Riv inte scenen vid Prästängen. Flytta den till Immeln istället. Det skriver en kommuninvånare i ett förslag till Östra Göinge kommun.

Utescenen i Glimåkra anses ha spelat ut sin roll i och med satsningen på Trollacenter.
Tanken är att större evenemang i Glimåkra framöver ska arrangeras på det nybyggda området vid ishallen och då finns det inte längre något behov av scenen på Prästängen, anser kommunledningen.

Kommunen har fått grönt ljus för att riva scenen – men nu höjs det röster för att låta scenen leva vidare på annan ort i Östra Göinge.
I ett förslag till kommunen skriver en medborgare:
”Vad sägs om att plocka ner och flytta den till Immeln istället?” Båthamnen eller gräsplanen vid sjön föreslås som tänkbara platser där scenen skulle kunna göra nytta. Valborgsfirande och midsommarfirande nämns som evenemang när en scen kan komma väl till pass.
Kommunen svarar genom Jan Carlson, chef för kultur och fritid:

”Tack för din synpunkt och din idé. Det pågår ett internt arbete just nu i kommunen hur vi ska hantera scenen på Prästängen. Vi tar med ditt förslag i det arbetet”.

Dagens fråga

Äger du ett våffeljärn?

  • Ja (85%, 248 Röster)
  • Nej (15%, 44 Röster)

Antal röster: 292

Loading ... Loading ...