Sajt tipsar om kultur hemma

På nya sajten hemmakultur.se listas kulturevenemang som man kan ta del av från hemmet i coronatider.

Målet med hemmakultur.se är att göra svenskarnas karantän mer kulturell och underlätta för ekonomiskt stöd till enskilda kulturskapare under coronapandemin.
– Det finns otroligt mycket bra kultur på nätet sedan tidigare, och i och med coronakrisen har det ännu blivit mer levande och dynamiskt. Många kulturskapare tänker i nya banor och gör det de kan online. Problemet har varit att det inte finns en samlande plats för alla roliga och fina initiativ – nu vill vi skapa en sådan plats, säger Karin Wahlén, initiativtagare till hemmakultur.se i ett pressmeddelande.

Bland det man kan ta del av på sajten finns allt från Neil Youngs vardagsrumkonserter och virtuella besök i Frida Kahlos blå hus i Mexiko City till soffvisning på Moderna museet och gratis e-böcker.
Från hemmakultur.se understryker man att man gärna vill ha hjälp av kulturskapare och arrangörer att lista sina evenemang på sajten.
– Vi smög igång i helgen och nu har tipsen börjat strömma in. Fortsätt gärna att anmäla konserter, samtal eller konstvisningar till oss så lägger vi upp, säger Karin Wahlén.
På hemsidan finns ett formulär att fylla i för den som anordnar evenemang och där får man också gärna ange om publiken kan stötta kulturskaparna genom Swish eller på något annat sätt.

Dagens fråga

Äger du ett våffeljärn?

  • Ja (85%, 248 Röster)
  • Nej (15%, 44 Röster)

Antal röster: 292

Loading ... Loading ...