Socialen säljer bostadsrätter

Hässleholm

Socialnämnden har beslutat sälja fyra bostadsrätter på Vikingaleden. Bostäderna erbjuds unga med olika problem, som behöver stöd, behandling och hjälp. Ungdomarna får stöd med att utveckla sin självständighet genom Familjebasens olika boendesteg. Placerade ungdomar erhåller stöd i sin skolgång, fritid och annan
sysselsättning. Familjebasen består av tre delar. Hvb delen omfattar i nuläget totalt tio platser,
Sju Hvb platser för ungdomar 15–21 år, varav en akutplats. Tre HVB platser är avsedda för utredningsplaceringar av föräldrar med barn. En försäljning av Vikingaleden innebär en minskning med fyra Hvb platser. I realiteten innebär det att akuta placeringar endast kommer att kunna erbjudas i mån av plats.
– Utredningsplaceringar kommer att kunna erbjudas i någon av de fyra lokalerna som finns på Hagtornsgatan 10-12 istället för på Vikingaleden, förklarar socialnämndens ordförande Robin Gustavsson, KD.

Dagens fråga

Äger du ett våffeljärn?

  • Ja (85%, 248 Röster)
  • Nej (15%, 44 Röster)

Antal röster: 292

Loading ... Loading ...