Must och Vete

För en tid sen fich jag ett mycket tevligt besök av Per Ola. Det är en sån där miljönisse precis som jag. Han hade lyckats odla några kilo Hansavete och han gav mej några kilo som jag kan så nu i höst. Hansavete är en gammal vetesort från Tyskland tror jag. Den är inte modern förädlad och ger inte så hög skörd men desto högre kvalitet. men det är väl typiskt för det moderna västerländska samhället. Bara vi får en hög skörd så tullar vi gärna på kvaliten. Vi ska testa denna vetesort på några kvadratmeter och se om den trivs här, så här lång söderut från Vankiva.

För en vecka sen kom Susanne hit med sin mustapparat. En smart press som vi öste ner alla våra äpplen i, och ut kom den finaste must som vi nu fryst in. Susanne är något av en mustdrottning här.

Så har jag varit på Gotland och monterat ihop det rullande grishuset. MOP. Måns var med hela veckan och svetsade och skruvade på huset. Det blev faktiskt riktigt bra till slut. Både jag och måns åker över igen till söndag för det skulle vara öppet hus och visningar på Lövsta Landsbygdcentrum. Sen är det mycket trevligt folk där på skolan så det ska bli kul att komma tillbaka.

Josse sköter grisarna här hemma när vi är borta och hon har haft det tufft nu när vi var på Gotland. Först rasade fodersilon ner  så det var ett elände för henne att komma åt foder till grisarna men det löste sej med hjälp av goda grannar som hjälpte till direkt. Åsa och Lazslo kom som raketer och  säkrade taket så att det gick att gå in där sen kom dom från Unos elektriska och kopplade av elen så inte det skulle ställa till med något. Susanne och Claes kom också till undsättning för samtidigt så fick Josse problem med en sugga som inte ville vara i inhägnaden utan fick spel och hoppade ut. Ja suggan var nog brunstig och flippade ut helt för hon bet Josse i armen så hon är blå från handen och upp till örat. Man skojar inte med 300 kg brunstig sugga.

Min Mor och Far kommer alltid när det kluddar till sig och man är så tacksam att man har dom och alla vänner. Josse är en idol för mig. Hon blev först rädd men nu hoppar hon in till suggskrället igen!!!!!

Igår tröskade vi det sista vetet och har lite havre kvar. Sen ska vi tröska lin och Åkerbönorna med. Sen var Tona här och gjorde lite Webb tv som ska läggas ut någonstans rakt ut i rymden till allmän beskådan beundran och frustration över hur himla viktig det detta är att synas och höras. Ni kan ju dra ner ljudet och bara njuta av se Josse och mej, Världens bästa dräng och världens snyggaste bonnlurk.

Ta det lugnt där ute.