Hanen spänns

Nu tappar Josse årets honung på burkar. Honungen ser mycket fin ut i år. God smak och härlig konsistens. Det blev ca 45 kg i år per samhälle. Det är precis lagom för det är kanske en av hemligheterna med att honungen blivit så fin i år. Inte dom stora skördarna som vi fått 2010 och 2011. Det blir liksom bättre harmoni och kvalite i det mesta om det inte pressas fram så himla stor volym hela tiden. Nu invintrar vi bina också med socker och honung så dom klarar hela vintern till det är dax igen framåt april att börja samla ny honung. Det är alltid med viss bävan man stänger bikuporna inför vintern, det är ju så himla intressant att pilla där bland bina.

Börjar nu få överblick på den havererade fodersilon. Det är inget litet jobb att få rätt på det där men det löser sig på något sätt. Grisarna får sin mat som dom ska och det är det viktigaste.

Åker till Gotland i dag igen. Måns åker också med och farfar. Det är öppet hus på Lövsta landsbyggscetrum med koutställning. traktorpulling mm mm. Vårt MOP hus ska visas upp och var ska sleven vara om inte mitt i smeten. Ja vi får se var det barkar hän men det är mycket spännande och det är som sagt härliga människor där på skolan.

Josses kompis Maria kom i går och ska stanna här ett tag. Det är himla kul med huset fullt av ungdommar. Josse och Maria tar hand om djuren nu när vi är borta så jag kan vara lugn.

Igår kom Snapphanen smygande i mej igen liksom i tisdags. För det var kontroll från Länsstyrelsen. Först kom dom och kontrollerade att djuren sköttes ekologiskt och att allt var dokumenterat in i minsta detalj. Igår kom dom och kollade att jag hade huggit bort alla buskar längs stengärdsgårdarna som jag åtat mej att göra när jag söker bidrag för det. Nå, det var riktigt trevliga kontrollanter (jag har råkat ut för motsatsen också) som kom och det gick bra. Inte för att allt var tipp topp men inte värre än att det löser sig med det med.

Vet inte vad det är men det måste var snapphaneblodet i mej som strömmar till. För när det kommer en statlig kontrollant som ska peka hur jag ska sköta mina djur och min jord ja då spänner jag hanabössan och intar någon sorts stridsställning.

Nu får jag ta det lugnt där ute