Grisarna till stan

Nu när vi kommit hem från Gotland är det fullt upp med det mesta. Josse och Maria har skött det utmärkt medan vi har varit borta.

Det gick himla bra på Gotland också. Vi levererade vårt första MOP hus ditt och blev klara med slutmonteringen nu. Det var visning och det var riktigt seriösa intressenter och tittade och undrade en massa. Fick ju rikta upp min göingska så dom fatta vad jag sa men de funkade.

Nu tar vi upp potatis för i helgen ska vi till Lunds stadspark med några av våra grisar och böka runt lite. Då tänkte vi sälja lite av vår KRAV potatis och KRAV honung där. Det ska bli kul att släppa ut grisarna i stadsparken ett par dagar. Josse o Maria hänger med och hjälper till.

I går var vi i Kristianstad för att se på Musikalen Cats men det kunde blivit ett dyrt kapitel i världshistorien. När vi parkerat bilen var vi först och handlade och när vi var på väg till bilen igen så jag på långt håll att de smög runt en skum figur på parkeringen. jodå han glöna i framrutorna. Nu var det fara och färde… en Lappgubbe… Jag gav mat kassen till Måns och ingen hyperdopad sprinter i världen hade haft en chans mot mej i att ta mej fram dom hundra meterna till biljettautomaten för att i all rederlighet och god uppfostran lösa parkeringsavgiften. Jag hann före…. Cats var inte så dumt faktiskt, jag gick ändå mest dit för att titta på dekoren för jag känner nämligen Åsa, som har gjort den och det är jag så mallig för.

Nu har vi lite till att tröska och vete att så. sen är det gansla klart  med växtodlingen för i år. Har lite kor som ska verkas också nu här framöver bla i Örkelljunga hos Magnus o Susanne.

Sen ska vi ge oss på nästa MOP hus för tillverkning. Vi har inlett ett sammarbete med Almi företagspartner som redan har burit frukt för dom ska hjälpa mig att göra huet självgående med hjälp av solceller och jag har fått en ide nu hur vi kanske kan göra. Spännande.

Nej nu väntar grisarna.

Ta det lugnt där ute.