Skrika som en gris

Vi behöver lite fint väder nu , fast igår fick vi faktiskt sått vetet till slut. 7 olika sorter sådde vi. Det är gamla sorter som vi stoppar i jorden som sen ska malas på stenkvarnen för att sen provbakas på. Vi provar gärna dom här gamla sorterna för modernare sorter är helt enkelt för dåliga. Gamla sorter ger betydligt lägre skörd men bättre kvalitet och bakegenskaper och är tåligare mot väder och vind och sjukdomsangrepp.

Jag och Åsa var på kurs igår i Skepparslöv där dom malde i den gamla väder kvarnen. Vi ska träffas ett antal gånger nu i vinter och nörda ner oss i dom gamla mjölsorterna riktigt ordentligt

 Vi var i Lund i helgen som gick, med potatis, honung och grisar. Jo vi släppte ut våra grisar i stadsparken och det är otroligt vad dom anpassar sig fort. På lördagen var dom lite försiktiga men på söndagen släppte dom lös helt och visade gärna upp sina bökkonster. Dom kom från ett ko-lugnt Häglinge till ett stimmigt Lund men brydde sig över huvud taget inte ett skvatt att det var fullt med folk runt hagen. Föräldrar skulle visa sina barn (riktiga grisar) som faktiskt flera såg för första gången förstod jag.

När det skulle passera en musikkår 5 meter från grisarna kollade jag lite extra på grisarna för att se hur dom skulle reagera. Då låg dom inne och slummrade i sin vagn och det var bara den ena grisen som öppnade lite på ögat för att se vad fan som försiggick men slumrade lugnt vidare.

Annat blev det när en i detta glada musikgäng gav sig på att sjunga. Hela gruppen musiker stod 25 meter från grishägnet och tuttade på för kung och fosterland. När sången tog vid satte sig alla tre grisarna sig upp som på en given signal, och stirrade storögt rakt ut i luften, helt förskräckta i blicken.  Slår vad om att dom tänkte ”Och dom ska snacka om att skrika som en stucken gris”

Det var en mycket lyckad tillställning där i Lund. Susanne var där och bakade våfflor på vårt Ölandsvete faktiskt.

Ta det lugnt där ute