TuppJuck med nätatack

Det var ju torrt inan det började regna nu i höst men  nu börjar det bli tradigt med regnandet varje dag. Vi har gräs som ska huggas av för ensilering ,åker bönor som ska tröskas och potatis som ska upp. Det går inte att göra någonting av det med detta vädret. Jag har varit i Örkelljunga och verkat kor ett par dagar och har en hel del verkning nu framför mig. Verka kor är precis det samma som när man verkar en häst. Man klipper naglarna helt enkelt. Det görs två gånger om året på kor. Började verka kor 1985 och har hållit på med det sen dess. Det har blivit mer än 30 000 kor vekade under den tiden faktiskt.

Planen är att vi ska börja hugga gräs i morgon om nu vädret kan vara på vår sida ett par dagar.

Josse och Maria har dragit till Göteborg men jag hoppas dom dyker upp igen så småningom. Himla duktiga töser det där. Nu får jag och Måns klara oss själva.

Ja tuppen fick spel i dag, fullständigt tuppjuck och flög på nätet gång på gång. Kom då att tänka på nätatackerna som nu har blivit så himla populärt i hela världen tydligen. Förstår inte att datorer som är så bra och ska rädda oss från svält fattigdom och elende kan ge sig på sig själv på ett destruktivt sätt precis som om det vore människor. Undrar hur mycket mer energi det går åt i samhället nu på grund av alla datorer gämfört med då vi var helt utan. Eller facebook, där man tydligen ska ha så många vänner som möjligt, gärna hundra tals. Det begriper jag inte heller för jag har  7-8 vänner och dom hinner jag inte alls vara med så mycket som jag skulle vilja och då har jag ju ändå ingen facebook som jag ödslar tid på.

Jag efterlyser djuraktivister,miljöaktivister,biologer,ekologer och andra människor som kan göra en nätatack så vi får ner användandet av facebook, bloggar och datorer för jag är helt säker på att det bara försummar på jobbet, tar energi och skitar ner i världen då all utrustning ska skickas till ett fattigt land för att skrotas, ”max två år gamla”.

De va ju själve den vad jag var rabbiat i dag då. Ska det vara någon logik i mitt resonomang så bör jag ju inte skriva mer nu utan kissa och gå och lägga mej. Ja jag pinkar i rent dricksvatten pricis som alla andra men det ska bli ändring på det. 

Först ska jag ta ur bröden från ugnen som till stora delar är bakade på vårt eget mjöl. Ha! där fick ni!!!!

Ta det lugnt där ute