Härliga oktober

Förrutom det ihärdiga regnandet som vi har nu är oktober en av dom absolut bästa månaderna på året. Den mesta skörden  brukar vara inne, det är högt i luften och den annalkande vintern gör sig påmind då och då, med omslag till kallare väder och ibland även lite nattfrost.

Vi fick ihop allt gräs till ensilage i fredags. Vi körde så det rykte om det. Måns hann även med att sticka till Köpenhamn med Pierre och Jocke på fredagskvällen. Goa gossar det.

Vi gör ensilage med den lite äldre metoden med att lägga det i en stor hög i stället för att göra dom där runda vita balarna som man kan se lite överallt. Att ensilera betyder att man packar ihop tex gräs och får ut luften. Sen täcker man över det med plast så det bli helt tätt. Ingen luft får komma in för då ruttnar det i stället för att konserveras. Anledningen till att vi inte gör vita ensilage balar är att det går åt betydligt mindre energi och plast när man som vi lägger det i en stor hög i stället. Vi packer ihop gräset med en lastmaskin som vi kör fram och tillbaka i högen med för att få ut så mycket luft det bara går. Sen täcker vi över det med plast och sen öppnar vi högen när vintern kommer och både kor och grisar äter det med förtjusning.

Igår var vi i Malmö och tittade på Britt -Floyd. Det är en rockgrupp som spelar Pink Floyd låtar. Det var riktigt bra och några gittarsolon gav mig ståpäls flera gånger. Idag har jag varit i Osby och verkat kor hos Ingela och Anders. det funkar alltid bra där också. Måns sköter gården när jag är borta.

Nej nu väntar sängen

Ta det lugnt där ute