Käringar

Nu är det verkligen lugnt här på gården. Kor och kalvar är som sagt på väg hem från sina betesmarker, skörden är inne och man får lite lugn och ro. Även om det regnar och är allmänt slabbigt där ute så är det en härlig tid nu. Vi tvättar och reparerar maskiner, och har lite betong som ska blandas för vi ska göra plattan lite större där korna vistas nu under vintern. På så vis fångar vi upp ännu mer av den viktigaste gödseln som vi så väl behöver till alla grödorna på våren. Vi köper cement och vattentätare och blandar själva hemma här på gården med grusen som Sune kör hit med lastbil och släp. Vi har en stor blandare som blandar 500 liter betong i varje sats. Det tar inte mer än 7 minuter att blanda  en sån sats. Måns kör lastaren som öser grus och cement i blandaren och jag kör ut betongen med traktorgrävaren. Vi kommer långt på några timmar.

Grisarna rullar vidare i sina hus och trivs ypperligt för det går fortfarande att beta och böka i marken som dom flyttas fram till varje dag och så gödslar dom direkt på marken som vi får nytta av till nästa gröda. Fiffigt!!!!

Här va ett fasligt körande på poliser i Häglinge i går. Vet inte vad dom letade efter men vist snackas det nu för det är ju inte var dag vi ser en bil här ute på landet  i vart fall inte en polisbil!!! Jag är fortfarande på fri fot!!!

I dag smälte vi bi vax. det är en sån där skön grej när alla i biodlarföreningen samlas  hos Magnus i Östra Häglinge för att få gamla och dåliga ramar (från sina kupor) ursmälta från vax,rengjorda och torkade för att sättas in  rena och fina med nya mellanväggar i kuporna igen till nästa år. Vaxet som smällts ur ramarna skickas iväg för att renas ytterligare och sedan valsar man ut nya mellanväggar till varje biodlares önskemål. Vi hjäilps åt för det är flera steg i smälltandet som ska göras. Det är härligt att se att så många hjälper till och det behövs. Vi har en mycket aktiv biodlarförening.

Nu har jag fått mitt första klagomål angående min blogg. När jag var på Ica i Sösdala så vältrade en av dom där oblyga käringarna in och högg mej direkt.DU!! Bloggare där!!!!!!!!!!! du kunde gott skriva lite oftare. och jodå Beirut i kassan höll naturligtvis med den där käringen Mona och hönsen kacklade igång så tiden stannade några sekunder i affären.

Men va f.. tror du inte jag försöker, men det gich inte att få en syl i vädret så det va bara att hålla med så det inte skulle spåra ur fullständigt där inne och kön till kassan började bli lång. Nå, Mona och Beirut till hör dom där glada och goa käringarna så det är väl bara att lyda.

I morgon ska jag hjälpa farsgubben med en visning i Kättingsmedjan i Killeberg. Jag ska ”välla länk”. Det innebär att man slår ihop det uppvärmda järnet (i stället för att svettsa)med en speciell teknik som jag är på väg att lära mej. Fiffigt!!!

Ta det lugnt där ute.