Orkeslösa

Nu har vi snart gjutit betong plattan helt klar. Den skall nu få bränna någon vecka och sen är det tänkt att vi ska sätta våra mobila grishydddor där så vi sedan kan skrapa ner all grisskit rakt i gödselbrunnen. Grisarna får också en eluppvärmd vattenstation så dom har tillgång till vatten alltid utan att vi måste vara där varannan timme och slå hål på isen som blir när det är minusgrader. Det bästa är ändå att vi nu fångar upp all gödsel dom producerar under vintern så vi kan köra ut den på åkrarna till alla våra andra grödor.

Imorgon ska dom sista korna och kalvarna tas hem. Dom har blivit kvar ute för det har varit så milt väder men dom har fått extra mat i form av ensilage i mer än en månad.

Så har nu kursen i gamla spannmålssorter och brödbakning startat och det kommer att bli riktigt kul och intressant känns det som. I går ringde Per Ola ochvi snackade vete, bröd och odlinga en hel timme tror jag. Skönt med fler NÖRDAR.

Ja sen ringde ju Ebbessson och gnällde av sig som vanligt. Det var vist någon ko som skulle verkas eller nåt…

På fredag åker jag till Tyringe lokalförening och ska vara med på julmarknaden där. Det blir kul att stå där och flabba med folk.

Sen har det varit ett klagande på vindkraften igen. Förstör utsikten säger man. Ja ett 100 meter högt verk utanför köksfönstret är ju ingen höjdare. Kan ändå inte begripa varför man klagar så mycket på utseendet när vi bitvis har fyllat skog och åkrar med höga ledningsstollpar . Den ene stålställningen fulare än den andre. Men då tiger man. Dessa högströmsledningar är inte ens hälsosamma att vistas vid är det ju bevisat medan vindkraften inte förstör någonting mer än just utseendet. Vill vi ha ny energi så får den ju komma någonstan ifrån. VIndkraften påverkar ju ingenting negativt i naturen över huvud taget. Mer än då lite känslga ögon som tycker det är fult.

Men visst vi kan ju börja spara energi också, så kan vi kanske låta bli att sätta upp dom största verken vid bebyggelse. Jo jag menar bara, att vi orkar ju inte ens dra tandborsten fram och tillbaka i käften utan det ska vara en elektrisk moter som ska gör jobbet. Vi orkar inte ens öppna osh stänga bagageluckan när vi varit och handlat för det ska en motor göra. men det är kanske så för vi ska orka gå på gym sen. Vi är så slöa och orkeslösa så det är pinsamt.

Nä! nu är det läggdax så nu blir det till att byta batterier i tandborsten först.

Ta det lugnt där ute.