kungen och JAG

Nu är jag sedan några dagar hemma från min långsemester på fyra dagar.

Jag gör en liten liten reseberättels. Gav mig av på fredagen och kom

 in i ett himla oväder på väg 26 på väg mot Töreboda. Men det löste sig, det var bara att ta det så lugnt.

När jag hade lämnat bi vaxet för rensning och valsning bar det av vidare mot Nora. Där övernattade jag hos Nicklas och hans fina familj. Hann med en runda upp om Grängesberg på lördagsmogonen där jag också har goda vänner. Sen rullade jag ner andra sidan Mälaren för att hälsa på släktingar i Köping. Jag kom helt oanmäld men jag var mycket välkommen. Framåt lördagskvällen kom jag fram till Södertälje där Josephine mötte upp mig på en bensin mack för att lottsa hem mej till deras lägenhet. Josse bor med sin mamma och hennes pojkvän. En lägenhet precis vid södertäljekanalen. Alltså den kanalen som förbinder Östersjön och Mälaren. Det var riktigt stora båtar vi kunde se från vardagsfönstret  som skulle genom sveriges störst sluss för att lyftas upp ett par meter och komma vidare upp i Mälaren. Det är häftigt det där med slussar, hur enkelt man kan lyfta upp riktigt stora båtar till hög höjd för att komma vidare i kanalerna. Förunderligt är det.

På  söndagen tog  jag och Josse pendeltåget  till Stockholms Central där vi bytte till tunnelbana och sen åkte vi buss sista biten ut till Drottningholm. Alltås, jag fattar ändå inte när dom säger att det är så nära till allting i städerna. Det tar ju en himla tid att komma bara dom tre mil som vi skulle. Mer än en timme tog det. Men för fan… Tar vi pågatågen från Sösdala och åker en timme så är vi ju ute ur landet och sitter på ströget i Köpenhamn och beställer in vår andra öl. Men visst, det är ju skillnad att leva på framsidan eller baksidan av Sverige.

Nå , Stockholm är ju fantastikt vackert på många vis. Ute på Drottningholm är det   magiskt vackert. Där träffade vi Max som jobbade åt Kungen några dagar. Vi fick inte se Silvia och Kalle men vad gjorde det vi ficken go stund med bonnapågen Max.

Resten av söndagen tog jag det enbart lugnt . Det tar på en bonne att vara i stora staden med så mycket folk. Kan ändå inte låta bli att dra en del paralleler med grisarna här hemma. Tror knappt inte det är tillåtet att ha så många grisar på ett och samma ställe som det är att ha människor i städerna. När det gäller spridningsarealen för gödseln är det definitivt inte det i alla fall, Absolut inte att låta grisarna pinka i rent dricksvatten för att sedan spola med 10 liter rent dricksvatten ut till ett reningsverk som sen skickasvidare ut i Östersjön.

Sen var det ju rätt lustigt faktiskt att jag sprang ihop med min bror på pendeltåget. Min bror Janne bor utanför London men jobbar i mellanåt i Stockholm. Ja ibland är världen bra liten.

Påmåndagen bar det av hemåt igen. Josse skulle med hem till Häglinge så det bleven härlig hemresa. Hann inom Lönsboda och gratulerade min andra bror. Han jobbar med att reparera traktorer och är även brandman.

Nog om resan nu. Nu kör vi på i Häglinge så det ryker för nu har jag och Måns fått förstärkning  i form av Josephine från Södertälje och det skojar man inte med…..

Ta det lugnt där ute.