Månggifte och Köttskatt

Jag har varit på brödkursen nu  igen för några dagar sen. En kurs som behandlar gamla spannmålssorter och dess bakegenskaper. Hans Larsson var och snackade om sitt livs projekt med gamla spannmålssorter. Hans är helt enkelt en hjälte i detta sammanhang. Numera begriper även dom bildade hur viktigt det är att ta till vara dessa sorter inför framtiden. Hans har varit tämligen ensam om att begripa det en gång i tiden. Nu är han inte ensam längre. Vet ni att dom flesta av dom här urgamla sorterna är helt motståndskraftiga mot alla dom sjukdomar som vi har på moderna sorter. Man kan ju fundera på varför man inte bara odlar dom sorterna då. Vi tar det en annan gång för jag lär säker återkomma till det. Det är megaintressant och här är nyman där han ska vara, nämligen mitt i myllan.

Månggifte har det pratats om nu ett tag och det där är väl upp till var och en om dom inte nöjer sig att tjöta med en käring utan flera!!!!!!!!!!!!!!! Volvo ska ju gifta sig med en kinesiskt lastbilstillverkare och bli världens största  tillverkare av det samma. Fattar inte att det är så viktigt att bli störst???? Vad gör man sen då????

Köttskatt vill jordbruksverket införa bla annat för klimatets skull. Jag blir så jävla trött på detta hyckleri och denna sanslösa dubbelmoral. Vi ger oss på att beskatta det viktigaste vi har,nämligen maten, samtidigt som vi flyger till varnare länder bara för att bada. Vi är så slöa så vi orkar inte ens dra tandborsten fram och tillbaka i käften utan det ska vara en elmotor som ska göra jobbet bland våra guldtänder. Vi orkar inte ens öppna bakluckan på vår bil när vi fyllat våra handle kassar med en massa bröte som vi ska ha en månad för att sen slänga. Nä!! Då är det en elmotor som ska slå upp luckan så att alla kan se hur moderna och välbärgade vi är. Var blev klimat snacket av där då. Vi ska beskatta maten men tillexempel inte läsk och godis. Kan någon bildad person förklara logiken i detta. Dagens blomma till alla er bönder där ute som kämpar på med era djur.

Vi mår säker bra av att äta mer grönsaker men det är också dubbelmoral att ersätta svenskt kött med importerade grönsaker.

Våra amkor har börjat kalva nu. En kviga och en tjurkalv har vi fått. Våra kor går ju ut och in som dom vill och ofta går dom iväg ett stycke för att kalva i enskildhet. Tjurkalven föddes en bit från stallet så vi tog  in ko och kalv i en egen box för vi har ett riktigt busväder nu med snö och kyla. Alla ni som har burit en tjurkalv en längre bit vet ju vad som kan hända!!. Så här är det! När man ska bära en kalv, i detta fall en tjur så är det lättast att bär dom med så kallade brandmannagrepet. Man har dom då över nacken med framfötter och bakfötter varsin sida om halsen. Där har man dom i ett säkert grepp och djuret ligger bra där. Det är bara det när kalven gungat med där ett tag så händer det rätt ofta att dom blir pinkenödiga och är det då en tjurkalv så får man det rakt i nacken. Just då, när man känner det komma i nacken och det rinner ner längs ryggen, ja just den sekunden hade man hellre varit en överbetald politiker, idrottsman eller en girig VD på något stort företag i en fet kontorsstol.  När kalven och kon väl är hemma i halmen och kalven tryggt står och diar och när man fått på sig torra kläder. Ja!! Då är man stolt bonne igen och inget annat!! 

Ta det lugnt där ute!