Syndabock

Nu kalvar våra kor så det är full passning både dag och natt. Det har gått bra än så länge. Våra kor är ju inte jättetama så det är med viss försiktighet man går in till en ko som kalvar, dom vaktar nämligen sin kalv mycket noga. Det är ju en bra modersegenskap men det kan bli lite för bra också. Kalven skall ju märkas med två fula öronbrickor så myndigheterna blir nöjda och det är det momentet som kan vara lite farligt. Kon vet ju inte att man bara vill väl med hennes kalv. Jag har blivit stångad ett antal gånger då. En gång helt nerstångad i marken. Jag lyckades rulla där ifrån så det blev mest lite blåmärke och ont i magen ett par dagar. Blev aldrig riktig rädd faktiskt , då är det värre med grisarna. Där har jag blivit ordenligt biten vi några tillfälle och även blivit riktigt rädd. Man har inte en chans mot en argsint sugga. Även om dom väger 250 kg är dom mycket viga och snabba.

Måns har tagit en veckas semester och åkt till Åre för att åka slalom. Dom var ett helt gäng som tog tåget i går från Lund.

Så nu är det jag och Josephine som sköter gården. Vi bygger grishus mest nu.

Kan inte låta bli att komentera sverigedemokraternas ökande väljarstöd. Man blir ju lite förvånad att dom har så många anhängare ändå, och man funderar på varför. Kan det vara så att eftersom svångremmen nu börjar dras åt i hela samhället så letar man efter en syndabock. För det är inte bara i Grekland som dom lever långt över sina tillgångar, det gör vi även här i Sverige. Vi har skapat en fastighetsbubbla och en finansbubbla som när som helst kan spricka. Jag tror dock aldrig att det kommer att spricka. Det finns så mycket pengar där ute att hämta in från alla möjliga håll så när det väl hettar till så kommer det att jämna ut sig på något sätt tror jag. Men tänk efter. Hur mycket bonusar och avgångsvederlag har inte betalats ut dom sista åren. Hundratals miljoner till en enda gubbe som dessutom inte alltid skött sig. En girighet som inte har några gränser överhuvud taget är det som gäller. Många börjar fatta att vi inte kan leva i detta  kopiösa överflöd som vi gör.Jordens resurser räcker helt enkelt inte till om vi ska fortsätta så här. Girigheten gör oss dock blinda för att se sambanden.

Varför drog vår förfäder iväg till Amerika på arton hundra talet. Jo dom drog i väg av samma anledning som vi har invandrare som vill komma hit till Sverige nu. Man hade en dröm om något bättre helt enkelt. det är ju himla enkelt att skylla på invandrarna nu när det börjar knaka i fogarna.

Det är samma sak med klimatdebatten. Alla !! Precis alla vet att vi måste göra något för klockan är faktiskt ett par minuter över tolv där och vi måste ändra på vårt levnadssätt. Här pekar man ut köttproduktionen som syndabock. Visst är det märkligt att ens prata o m det som den stora klimatboven när våra flyresor tillexempel inte alls kommer på tal. Eller ta det här med datorer som jag nu sitter och knackar på. Så mycket onödig information och annan skit som bara tar energi!! Inte ett ljud. Nej vi ger oss på det viktigaste vi har nämligen maten. Vi kan ju halvera läsk och godiskosumtionen så kan vi med gott samvete äta en köttbit med grönsaker till.

Nu har jag faktiskt inte tid att skicka ut mer av mina funderingar som också tar energi för jag ska ut i stallet och titta till korna som kalvar och även en sugga som ska grisa. Ja eller får ju svenskarna ingen mat om ett halvår….

Ta det lugnt där ute