Hästkött och fågelholkar

Nu är det ett tag sen vi hördes. Var i väg på en himla härlig resa med brödkursen. Besökte Västgötarna som odlar gamla spannmålssorter, maler paketerar och skickar ut sitt mjöl själva. Mycket härligt gäng det där som man blev mycket inspirerad av. Vi var också på Limabacka kvarn och tittade på hela kvarnen, allt från intag,malning,siktning paketering. Många gamla fina kvarnmaskiner som fungerade utmärkt fortfarande. Fick några härliga mjölsorter med oss hem som redan blivit utmärkt bröd.

Har även hunnit med att besöka Järna naturbruksskola utanför Södertälje. Jag var där och snackade gris en hel dag med eleverna och visade även upp den senaste modellen av vår MOP rullande grisstall. Josse hängde ju med upp och var även med på skolan där hon gått i tre år. Härligt med dom där ungdomarna. Flera av eleverna var märkbart intreserade av grisar och biodling som jag också berörde.

Josse stannade nu hemma och tar hand om sin lilla mor ett tag.

Träffade även min bror Jan banan, hans son Jesper och vår morbror Esse i Salemstaden. Lämnade över nya bilder till hemsidan som äntligen skall uppdateras. Tur att Janne gör det som begriper det där med nollor….

I går var jag Fairy Hill utanför Stehag och hämtade foderkorn till grisarna. Vildsvinen åt upp stora mängder av vårt eget korn i somras så vi blir tvugna att köpa in korn nu. Jan Åke torkar även mina åkerbönor så dom var också med hem. Det fungerar utmärkt det sammarbetet.

Nu har det varit ett gapande om kött igen. Nu är det hästarna som ska ha sig en omgång. Det finns ju inga ursäkter för att blanda in hästkött i oxköttet och inte tala om det men det är inget fel på hästköttet. Det är väl ingen större skillnad att ta död på en morot, tomat eller en häst för att äta det. Inget av det lever ju för att vi ska ha det i alla fall. Allt levande växer ju för att överleva och föröka sig och inte fan för att bli uppätet av oss som vi tycks tro. ALLT vi äter ska vi äta med respekt oavsett om det är en potatis eller en häst. Finns ju dom som tycker sig kunna värdera det ena mer värt än det andra. Det har  jag aldrig fattat men det är väl så när man både odlar brödsäd, potatis,grisar och kor. Då blir allt lika värdefullt och det hänger ihop allt sammans men det får man nog vara bonne för att begripa. Inget för lantisar………..

Hörde på radion att fåglarna på landet får fler ägg i sina bon än fåglarna i stan. Det är väl ytterligare ett bevis på  att det är bättre fart på lanssortlivet helt enkelt. Det är  logiskt för ju fler ägg desto bättre ”malle” Alltså bättre drag i holken…. 

Nu ska jag försöka bli av med feber och huvudvärk så hörs vi snart igen

Ta det lugnt där ute