FB Häxa

Ni som inte tål svordommar eller annan ohyfs i skrift ska inte fortsätta läsa nu utan sätt på tvn.Knäpp händerna och invänta helgmålsringningen med efterföljande aftonbön från Kvikkjokks träkyrka.

Jag var nämligen på väg till Malmö härom dagen och fick ett vansinnesutbrott på en konduktör vid Pågatågen. Jag skulle ta tåget dit 17.38 och var ju som vanligt ute i sista minuten. Nå, jag stod vid biljettautomaten när tåget kom in på station. Konduktören klev ut precis vid mig och jag sa till henne att jag skulle med men automaten tog tid. När biljetten kom ut och jag vände mig om för att gå rakt in i tågvagnen stängde kärringen dörrarna precis när jag skulle ta sista steget in i vagnen. Det handlade om max 2 sekunder högt räknat. Man blir ju så paff och tror inte det är sant. Jag fattar att dom har en tid att passa men det är inte svårt för ett tåg att köra in 2 sekunder. Det var inte det som gjorde mig mest arg utan konduktören såg nöjd ut och och det leendet hon gav mig gjorde att jag flög i luften. ”Satans Kärringjävel” skrek så det hörtdes ända ut till Norra Mellbys prästagård. Jag har aldrig någonsin blivit så arg på en människa. Jag hoppas att jag aldrig blir det igen heller. Kallt som fan var det, så det var bara att ta sig hem igen för att åka upp en timme senare.  Nu var nästa tåg 10 minuter försenat och då började ju man fundera på att mina 2 sekunders försening inte var någonting när jag nu fick vänta så länge. Ja det är märkligt.

Till min stora glädje var det nu en manlig konduktör och han log med hela kroppen när jag steg in i tågvagnen. Jag tog fram min biljett och det visade sig att det blivit fel på den, antagligen när jag var stressad vid förra avgångstiden för kärringen som stod där och räknade ut sitt jävelskap hon skulle utsätta mig för. Jag hade slagit in fel station. Jag förklarde vad som hänt. Han nickade  och lugnade mig med at jag kunde åka i lugn och ro. Inga problem.. Man skulle kanske bli bög hann jag tänka…

Ja ja Kärringen var kanske en manshatare eller var det fel vecka helt enkelt.

Ordningen återställdes dock i dag för jag fick en så himla fin komplimang på ICA. Jag hade varit där föra veckan och köpt blompinnar till mina tomater men glömde dom när jag  packade ner mina varor. I dag gick jag fram till en ledig tjej i kassan innan jag gick in och frågade om dom möjligen hade sett några blompinnar från förra veckan och om dom fanns att få tillbaka på något sätt. Ja säger hon, det minns jag faktiskt. Va!! Hur kan du minnas några blompinnar bland alla dessa tusen miljarders varor som passerat sen dess. Nja….. jag minns dej säger hon med ett leende…..

Då skulle ni sett herr Nyman.. Han flöt ut längs golvet som en blöt koskit i ett riktigt ösregn…. eller föll som en lång fura i Norra Åkarps kyrkeskog. Välj själv.

Kanske inte så dumt med kvinnor ändå….

Nu är våren här för nu har vi satt potatisen till förgroning. Lite sent kanske men man har inte vågat förrän nu. Det går till så att man höjer temperaturen försiktigt från dom 4 graderna dom haft under vintern till 10 grader ungefär. och sen vidare ut i ljuset . Då tänds livet i potatisen och man blir så ödmjuk inför att det fungerar igen. Vilket mirakel det är var gång.

En annan helt underbar grej är ju att JOSEPHINE ÄR TILLBAKA för att hjälpa oss med vårbruket. Denna goa tös är tillbaka och hjälper oss på gården.

Ta det lugnt där ute.