Häxan och Våren

Nu börjar det röra på sig till slut, med våren då tänkte jag på först och främst. Bina var ute och flög  en runda igen i fredags. Det är så gott att se.

Hur det går med höstrapsen vet vi fortfarande inte för det senaste vädret med så varmt på dagarna och svinkallt på näterna är inte alls bra.Det visar sig inom en vecka om den har överlevt. Vi sådde ju flera gamla sorters höstvete i höstas och dom ser ut att ha klarat sig. Den ä inte så lång ännu men det brukar repa sig fort när det väl vänder.

Måns åkte till New York med sin bror och mamma. I går var dom visst uppe i frihetsgudinan 350 meter upp i luften. 28 grader varmt så han kan inte klaga stod det i ett sms jag fick. Härligt att få sånt sms när man står och verkar kor som jag gör ni helgen. Jag är nämligen hos Magnus och Sussane i Åkarp och verkar. Magnus bror Thomas är med och hjälper till. Det är bra med två man till hjälp för kor ska in .  Det ska lyftas ben och kor ska märkas och släppas ut.

I morgon  ska jag till Bronkelstorp och verka Anders och Inglas kor. Det är jobbigt att verka kor med min sköra rygg men jag kan inte sluta med det för det är alltid lika härligt att träffa bönderna jag kör till. Verkar inte mer än 600 kor om året nu med det är lagom för mig när vi har så mycket annat att göra.

Pratade med Anders på Gotland föra veckan. Dom har ju kört igång nu med utegrisar och han skickade över en film på sugga med smågrisar. Det är inte svårt att gilla det man ser med smågrisar som håller världens race där runt hyddorna. När vi är klara med vårbruket här ska jag över och hälsa på.

Vi hade också Gotlänningar här på besök förra veckan. Dom ville titta på våra MOP hus. Hade nog tänkt att börja med ute grisar dom med tror jag.

 Har varit på brödkurs en dag också. Detta NÖRD gäng med taktäckare. bönder, bagare och allt vad det är skojar man inte med. Den ene värre än den andre. Skönt att inte vara ensam stolle där ute i denna värld.

Läste i tidningen att Japanerna blir äldre och färre. Intressant för det är ju vad forskarna tror att  befolkningsmängden på jorden ska minska så småningom. Det är ju inte en dag för tidigt om det nu vänder åt det hållet för alla vet vi att vi är för många. Vi har ju inte ens mat till alla och skulle alla leva så slösaktigt med jordens resurser som vi gör skulle det kolappsat för länge sen.

Reaktionern från förra inlägget med konduktören lät inte vänta på sig. Mest glada tillrop faktiskt. Jo naturligvis var det ett skrälle  som tyckte häxan på tåget gjorde rätt som stängde dörrarna mitt framför näsan på mig.  Men ja!! det är ju en lösning kom jag att tänka på nu, för om fler kvinnor bara tycker män är onödiga idioter så borde det också leda till färre människor på jorden. Ja det är nog fan kvinnorna som SITTER på lösningen så att säga. Skulle dom ändå få lustar till någon hane så kan dom ju brar ta kvasten mellan bena, flyga till Blåkulla och JODDLA i kör.

Ta det lugnt där ute