Vårbruk 2

Det ska ju alltid vara en uppföljare till en succe därför får rubriken heta vårbruk2  Ja vilken fantasi man har. Jisses!!!

Här är det full fart nu. Ett regn i dag bromsade upp det hela men det behövs regn nu också så det är bara att tacka och ta emot.

Linet kom i backen i dag och i morgon åker lupiner och åkerbönor ner.

Min granne Uno plöjer till mig och han ligger före mig nu. I går kluddade det som bara den. I går  tappade jag harven efter traktorn och drog av alla hydraulslangarna. Tog några timmar att få rätt på det men nu funkar det igen.

Kör ju med något som kallas för cross kill vält nu också.  Man kan säga att det är en harv som rullar fram som en vält men ringarna i välten släpper igenom jorden och trycker ner stenarna under sådjup. Det är inget som ersätter harven men är ett bra komplement och det sparar lite stenplockning men framför allt behåller det markfuktigheten från såbotten och ner.

Josse har åkt hem en runda till Söldertälje nu men om jag fattar rätt kommer hon snart igen. Hoppas kan man ju alltid!!!

Jag blev riktigt glad i dag när man hörde på nyheterna att kommunalarbetarna inte behövde gå ut i strejk, utan man fick löneförhöjning. Framför allt att höjningen blev i kronor och inte i procent som det brukar.  För en gång skull blir det lite rättvisare. Fetdjuren behöver inte mer i höjningen än dom som gör skitjobben. Det finns hopp för både arbetsgivare och fack tydligen.

En varm valborgshälsning till alla jobbare där ute som drar lasset moder Sverige  framåt. Utan er hade hela skiten stannat och bankerna som gör miljardvinster hade aldrig existerat över huvud taget.

En riktigt stor kram till alla bönder där ute som kämpar på. Det är ni som är dom största hjältarna ändå, för ni sliter med det viktigaste. Att få fram mat till sveriges befolkning. Inte många tänker på att vi i Sveriga inte ens har egen matproduktion till hälften av människorna här. Vi snor alltså mat utifrån bla från folk som redan svällter. Vi kunde varit helt självförsörjande men då krävs en helt annan politik. Nu kämpar en tynande skara bönder trots allt vidare och ni är bara BÄST.

Ta det lugnt där ute