Fler broöppningar

Hej igen. Kollosalt vad tiden går, det var länge sedan jag skrev såg jag.

Nu harvar vi ogräs, kupar potatis och sår gräsfrö på dom åkrarna som ska ligga i vall nästa år. Vi sår en egan blandning med cikoria,svartkämpe,kumin,kärringtand,ängsvingel,vitklöver,timotej och lite andra grejor också när andan faller på . Nä, men tex när vi sår på våtare marker byter vi bla ut vitklövern mot alsikeklöver som trivs lite bättre där. Ivart fall på  jorden som vi har på denna gården. Gräsblandningar borde verkligen anpassas från gård till gård med alla dom olika förutsättningarna som finns alla gårdar. Jag har provat mig fram i mer än 25 år och gör hela tiden förändringar efterhand som jag finner ny kunskap utifrån det jag ser och känner.

Vi bygger ju MOP hus nu och vi rullar ut vårt första självgående hus om en vecka. Mer om det när vi stoppat in grisar i den och kör på allvar. Den drivs också av solceller.

Har varit i Södertälje en snabb runda för Josse, världens bästa dräng fyllde 20 år. Hon blev ju lite snopen när jag helt plöttsligt stod i deras kök. Det blev en härlig fest på kvällen och jag bakade ekologisk pizza. Grattis Josse från alla oss på Källunda.

I måndags var det Josse som överraskade oss för då stod hon återigen på perrongen i Sösdala och vi får hjälp av vår dräng igen i tre veckor. Härligt Härligt.

Josse bor precis vid Södertälje kanal där riktigt stora fraktfartyg  går upp i mälaren. Det blir ju då ett antal broar som måsta öppnas och stängas beroende på hur höga båtarna är. I södertälje finns ju sveriges största sluss. Tog en promenad ner dit och ”förveden” som jag är så skulle jag titta närmare på den där slussen. Hamnade då innanför avspärrningarna när grindar och bommar stängdes för ett stort fartyg som levererade cement, skulle slussas ut. Dom hade tydligen koll på mig med sina övervakningskameror såg jag sen. Dom lät mig vara kvar där innanför så jag kom verkligen nära arbetet där. Riktigt häftigt!!

En sak slog mig när jag såg att allt stannade upp några minuter då broar öpnar sig och trafiken fick helt stanna av. Inte så dumt faktiskt. Folk stannar upp och pratar en stund med varandra där vid grindar och bommar. Det är precis vad vi behöver fler broöppningar så vi måste stanna upp, se oss omkring och växla några ord. Det är mycket invandrartätt i Södertälje så det är inte helt typiskt svenskt utan lite lugnare och trivsammare på något sätt.

Det har ju varit ett himla tjobalo i Husby ett tag. Man bränner bilar och förstör. Dom behöver också stanna upp ett tag och se sig omkring. Föräldrarna till dessa ungdommarna får nog masa sig ut och se vad deras barn har för sig. Man har kanske fullt upp med att fara runt som fäflugor av någon anledning som dom knappt vet själva. Vore bra med ett par broöppningar där tror jag.

Nej, nu ska jag i selen. Josse är redan igång. Skall städa upp lite i helgen för jag har studiebesök på måndag.

Ta det lugnt där ute!!