Inte mycket att vifta med

Hej igen

Har inte varit ute här på ett tag för jag har varit lite ur form helt enkelt. När det kör ihop sig i skallen får man gå in i depå ett tag och hämta lite nya krafter. Gubben är snart på väg ut på banan igen.

Det har varit en del sen sist. Var med brödnördarna och bakade bröd i riktig vedeldad stenungn. Det var riktigt häftigt att först elda upp ugnen med björkved och sen bakade vi pizzor på den första värmen. Efter det var det en hel hop bröd som åkte in. Dom blev väl så där men pizzan blev god i alla fall. Hur som helst är det en himla fint gäng dom där bönderna och bagarna på denna kursen.

Jag har även varit på Gotland ett par dagar. Måste ju ut och titta till Anders och MOP huset på Lövsta Landsbygdcentrum. Man blir ju alltid lika välkommen  där ute.

Mästerbagaren från Brödlabbet i Lund, Caroline hängde med ut till Gotland för hon skall förmodligen gör en djupdykning i mjölsorterna av gamla spannmålssoter. På Gotland odlar dom några riktigt gamla kultursorter som kan komma i fråga. Det skall malas, siktas, bakas och analyseras in i minsta detalj. Det är rikiga grejor detta. Häftigt och kul tycker jag. Hon e go den där bagaren.

Vi har ensilerat också. Två högar med konserverat gräs fick vi ihop plus 20 rundbalar som Nicke kom och körde ihop. Måns är ju som vanligt med och hjälper till även med detta.

Vi har ju djur på en gård vid Tjörnarp precis intill Korsarödsjön.

För ett tag sen gick jag över stänseln där nere och som vanligt är det ju en del att göra efter vintern. Eftersom det är sjö längs hela ena sidan så måste det vara ett stängsel som hindra djuren från att springa vidare längs stranden och det stängslet måste gå en bit ut i sjön för djuren är ju simkunniga också. Det var allt annat än varmt att vada ut i sjödyngan för att sätt upp tråden på stolpen igen. Av någon anledning så är stängseltråden alltid av där länst ute, varje vår. När man står i detta svinkalla vatten upp till midjan så vet i alla fall ni i  den manliga delen av befolkningen att vi inte har så mycket att vifta med just då…

Nu blir det inte mer för i dag men vi ses redan på onsdag för då skall jag till Lullull landet och blogga direkt från Borgeby fältdagar. Detta Lullullens mecka för teknikälskande människor med den ena traktorn värre än den andra fullständigt fullproppade med datorer.knappar och blinkande lampor i alla färger och maskin försäljare som gnuggar händer. Ja dit ska jag och skriva direkt ut i i rymden. Det kan sluta precis var som helst. Jisses säger jag bara…..

Ta det lugnt där ute