Från Lullulland

Vi kör ett sista inlägg nu.

Har varit nere i gropen och kollat dräneringar,markstruktur,jordarter mm. Det är bara att konstatera att som jag sagt att våra maskiner är för stora och därmed för tunga. Packskadorna är helt förödande för våra jordar. Dom visade också på hur viktigt det är med en ordnad växtföljd för att minska dom olika sjukdomar som kan uppstå vi ensidig odling av samma grödor år efter år.

Dessa Borgeby fälltdagar är bra på många sätt. Ett antal bönder som knappt är utanför gården utom vid älgjakten och när grannkäringen ska begravas, får här lufta av sig lite av grisskiten och träffa andra bönder.

Här var ett seminarium om biologisk bekämpning av skadeinsekter. Här händer alldeles för lite på detta område men det rör ju på sig i alla fall.

Både seminariet och informationen i gropen understryker det vi ekologiska bönder har snackat om hela tiden.

En mångsidig och ordnad växtföljd är a och o om vi ska kunna bibehålla bördigheten på våra jordar. Jag ska nog skriva en bok om detta en vacker dag för det är bara att konstatera: FAN VAD VI EKOBÖNDER ÄR BRA!!!!!

Nu stänger jag butiken för i dag. Vi ses snart.

Till ALLA bönder där ute ni är hjältar allihop. Spruta lite mindre och använd lite mindre gödning så löser det sig.

Susane och Mimmi har stöttat mig i denna svåra uppgift jag haft i dag. Tack

Nu ska jag krama bagaren.

Ta det lugnt där ute