Från Lullullandet

Hepp.

Har varit ute och kollat spridningsvinklar, tryck och allt annat på alla dom otaliga giftsprutor som finns här på Borgeby fälltdagar. Det slog mig att det luktar inte gift längre när man sprutar kemiska bekämpningsmedel på våra åkrar. Förr kände man direkt att när det var sprutat. Kanske bättre att man kan känna att det är sprutat så folk kan hålla sig i från det.Det är som radioaktivt avfall nu för tiden. Giftet går inte att känna eller lukta…..

Var och kollade jordbruksverkets domoodlingar. Nu pratar man om mark.sanerande grödor som tex oljerättika. Det vill säga grödor som tar bort sjukdomar från marken till nästa gröda. Kan ha viss effekt säger man. Ja det har det oljerättika har jag odlat några år och det är helt perfekt innan potatis. Det blir goa päror av det, tycker jag.

Man visar mekanisk ogräsbekämpning i betor också. Hacka bedor kan man också säga. Fruktansvärt tradigt jobb men ett lätt arbete för arbetslösa och annat arbetsvilligt folk.

Man använder feremoner också. Det är luktämne som man sätter ut i stationer för att förvilla skadeinsekter och locka till sig dom i fällor. Jodå utvecklingen går framåt även här. Tänk den dagen när vi lägger lika mycket pengar på att utveckla det ekologiska jordbruket som vi gör på tex forskning av det konventionella.  Ja då jävlar ska ni få se på  fina grödor.

Nu är det demonstration av vallmaskiner. Det är så stora maskiner att dom kommer inte ens in på mina fällt ihopfällda…..

Ses snart!!!

Ta det lugnt där ute!!