Från Lullullandet

Nu är jag på plats på Borgeby fältdagar, torparen från Häglinges djupaste skogar.

Årets tema är växtskydd: ha ha… vilket stolpskott att ta hit mig då att stå här och blogga. Det mesta för att inte säga allt växtskydd handlar ju om kemiska preparat och gifter. Ja ja det finns biologisk bekämpning av tex skadegörare. Klockan 14.00 skall man visst prata en hel kvart om det på ett seminarium här.

Här är ju maskiner också, och den ene större än den andra och den ene värre än den andre fullproppad med datorer och elektronik som inte har ett dugg med jordbruk att göra. Jo jag vet, jag vet, det finns tusen ursäkter för att blanda in gps och all annan modern utrustning för att nå ytterligare ett steg mot modernare jordbruk- men mår jorden bättre av det?????

Det är ju den vi lever av allihop.

Ett underbart ljud mötte mig dock

redan vid entren till utställningen. Inte det där väsande ljudet från någon hyperstressad motor på en modern traktor utan det lugna ljudet från en Volvo BM 36. Detta underverk bland motorer som såg dagens ljus redan på 50-talet. Är fortfarande en av världens effektivaste motorer. Dvs den motor som får ut mest hästar per liter förbrukad diesel. Komforten har ju som väl är blivit bättre på dessa 60 åren men när det gäller att utveckla motorer har vi misslyckats totalt.

Nu är det sprutdemonstration där ute i fällt. Känns som att jag skall göra ett spilltest och se om det är något tryck i pumpen.

Ses om en stund!!

Ta det lugnt där ute!!