Inte riktigt hundra

semesterbonden web

 

 

Hej! skickar med en bild från en semesterfirande grisbonde från en stuga utanför Nyköping. Ett par dagar där och ett par dagar i huvudstaden hann vi med innan det var dags att åka hem till grisarna igen. Jag och bagaren lånade varsin cykel och gav oss ut mitt i centrala Stockholm där bilar bussar och människor far som fäflugor. Vi överlevde faktiskt även om jag fick punka på bakhjulet i en brant nedförsbacke ute på söder. Vi gick till närmaste cykelmagare, köpte slang och däck och lånade lite verktyg och sen rullade vi lugnt hem till lilla Essingen igen.

Ett besök vid moderna museet hann vi med och där va en utställning av Jean Paul Gaultier. Det är en modeskapare av guds nåde och det var riktig häftiga kläder vi fick se. Inte för att alla kläder skulle passa att ha hemma hos grisarna eller som gå bort kläder heller men för alla klädintresserade måste det vara rena julafton att se denna utställning. Ger säkert inspiration i överflöd.Man ska nog se varje klädesplagg som ett konstverk. Ungefär som när vi bönder sår våra åkrar varje år och där förutsättningarna ständigt ändras och vi får rätta oss efter hur jorden blivit efter vintern, hur mycket det regnar, hur kallt det blir osv osv.

Jag satsar helt klart på en visning i Stockholm i framtiden. Tänkte visa upp hur otroligt vacker vete jag fått fram eller hur jämna och fina dom olika potatissorterna blivit just den aktuella säsongen.

Det är med bondelivet  precis som med modeskapandet:    Allt är möjligt och ingenting är slutgiltigt.

Hann lära mig mycket nytt i Stora staden också, bla att man inte går med shorts på en restaurang och att Stockholmarna inte kallas 08: or längre utan man börjar kalla dom för 99:or. Det gör man tydligen för att ingen Stockholmare inte är riktigt hundra sägs det.

 

Nu har Josse åkt hem och Måns har flugit till Budapest med en kompis för lite semester.

VI har tröskat rågvetet nu och sen har vi havre och korn på tur.

Här är världens regnoväder nu så jag står i verkstaden och håller på med MOP husen. Drivningen som ska till Gotland var betydligt svårare att få ihop än jag trodde men nu börjar det se bra ut. Testkör till helgen sen finns det självgående grishus på Gotland också.

Ta det lugnt där ute