Rent mjöl

Hej igen.

Nu äe det full fart på gården ska ni veta.

Måns sitter på tröskan varje dag nästan. Allt korn är nu tröskat och ligger i torkarna. Havren likaså. Sju sorters vete har vi också tröskat och spannmålsskörden är riktigt bra i år. Dom gamla kultursorterna har trivts utmärkt i år och det ska bli spännande när bagarn sätter klorna i det mjölet. Vårvetesorterna är inte tröskade ännu men i morgon bärgar vi nog  Ölandsvetet-

Rapsen har vi också fått i jorden till nästa års skörd.

Potatis börjar vi plocka i veckan som kommer och då öppnar vi gårdsbutiken igen.

Slungar honung gör vi också nu och det tar någon vecka innan den är klar.

Till helgen som kommer är jag bageriassistent på Brödlabbet i Stora Råby för den 31 aug o 1 sept har Ateljer Råby gård öppet hus och då har Caroline öppet i sitt bageri med massor av gott bröd och bullar mm mm.

Nästa helg, den 7-8 sept. har vi öppet hus här för vi är med på något som heter ” ekorundan”. Då ska vi åka med traktor och vagn ut i skogen och titta på grisarna som markbereder. Vi ska även titta på grisarna här hemma och det självgående mobila grishuset MOP.

Man kan köpa fika här, potatis och  honung om den är klar då och det är den nog.

Caroline från BRÖDLABBET  är också här och säljer sitt ekologiska surdegsbröd, och det skojar man inte med……

Om man vill köpa griskött då till den 7-8 sept  kan man göra det om man beställer innan. Vi säljer i 10 kilos lådor med blandat innehåller av konsumentstyckat, vakumpackat KRAVmärkt kött. Vi behöver ha er beställning innan den 30 aug.

Nu har vi haft friidrottstävlingar både här och i Moskva och där och som vanligt är det några som inte har rent mjöl i påsen utan man har doppat sig. Vi förfasas över att man har stoppat främmande ämnen i kroppen för att man ska kunna prestera mer. Ja helt jävla idiotiskt är det. Äran , pengarna och berömmelsen gör att att man tar till vilka metoder som helst och stoppar i sig vilken skit som helst. Det blir ju naturligtvis stora rubriker om detta varje gång och journalisterna steppar rundor av förtjusning.

Man kan ju ta sig en funderare på det där med att stoppa konstiga grejor i kroppen för den vanliga maten vi stoppar i oss är ju inte alltid ren men då är det inte så mycket diskussioner. Det finns hur mycket tillsatser som helst som vi öser i maten och vi har inte den minsta aning om hur vi mår av det på kort eller lång sikt. Rester från bekämpningsmedel,antibiotika hittar man också i maten. Men då gäller inte sunt förnuft längre utan vi kör på som vanligt och sitter framför tv och svär över idrottsutövarna som stoppat i sig några piller.

Alla ni som läser denna blogg är så välkomna till BRÖDLABBET till helgen och till KÄLLUNDA nästa helg igen.

Min potatis kommer också att kunna köpas redan nu till helgen på Vannaröds skördemarknad.

Ta det lugnt där ute