Hösten är här

Hej igen. Hösten kom ordenligt till skåne i går med regn och blåst. Det blir svinkallt med en gång när vinden sätter fart här. Det fattas mycket nederbörd nu så det är inte att vänta annat nu med den ovanligt varma och torra hösten.  För två veckor sedan sådde vi råg och höstvete. Inte mindre än 7 sorters vete blev det. En egen sortblandning satte vi ihop och vi tror det ska bli fint mjöl av det där. Sen ska det bli spännande att hälla mjölet i baktråget med lite vatten, salt och surdeg och röra ihop den finaste deg. Får se om bagaren godkänner dom bröden sen.

Vi var på skördemarknaden i Lunds stadspark med grisar, bröd, potatis och  grönsaker. Daniel och Jenny sålde mycket av sina fina grönsaker. Jag sålde potatis och griskött och intresset var stort.

Caroline sålde slut på sitt bröd på nolltid och det är inte konstigt. Hon bakar världens finaste och godaste bröd. Vi hade den lilla vedeldade ugnen med oss ut i parken. Nyfikenheten var stor när Caroline tog ut dom första bröden från ugnen efter att vi eldat i 3-4 timmar. Det blev en häftig grej det där.

Det blir till att mura en ny ugn för den vi gjort nu spricker lite för mycket, men det blir dom godaste bröden fråm den.  Nästa gång ska vi använda eldfast tegel och bruk och försöka göra som dom riktiga murarna gör.

Vi har lite potatis kvar att ta upp annars bär växtodlingsårer mot sitt slut.

Vi bygger om lite i stallet nu för grisarna flyttar ju ut i sina MOP  hyddor och vi tänker använda stallarna till annat nu, mer om  det senare.

Nu räcker det för idag. Ska mala lite mjöl från vårt vete i dag för på onsdag håller jag föredrag i Södra Rörum och där har man beställt bröd till kaffet.

Ta det lugnt där ute.