Mikroplaster

Tja.

Ett välbehövligt regn har formligen forsat ner över skåne dom senaste dagarna. Även om det ställer till en del bekymmer med bla att flytta MOP husen över åkrarna så är det skönt att det rättar till sig i naturen. Vi fattas en hel masa nederbörd men nu kommer det och ordningen återställs. Vi har hållit oss inomhus nu och bygger om vårt stall lite. Vi ska bla ge plats för MOP hus tillverkningen som faktiskt börjar röra på sig. Härligt!!!.

Daniel har kommit till gården, det är en skön snubbe från stockholmstrakten. Ja. ja. ja. jag vet… Jag brukar göra mig lustig över stockholmare men Daniel är nog ingen riktig sån..det kan han bara inte vara. Hur som helst är han super duktig och hugger in med det som ska göras utan det mista tvekan..

Kim tvättar maskiner mest nu och det är han expert på!!!

Måns är min högra hand och jobbar som bara den!!!

Caroline sliter som ett djur i sitt bageri men hinner ändå med att hjälpa till här på Källunda också. I helgen tog vi nämligen in kalvarna för dom skulle åka vidare till en annan bonde som köper årets kalvar för vidaruppfödning. I söndags tog vi in kalvarna första gången för undertecknad slarvade med att stänga boxdörren så kalvarna smet ut och det var bara att göra om processen igen då. Det visade sig att Caroline var helt suverän med djuren. Det är ju så här, att antingen så har man det eller har man det inte. Att handskas med djur då menar jag…

Nu har man kommit på att det  finns en massa mikroplaster i vår vardag och att det inte är helt nyttigt heller. Skulle nu detta vara en nyhet???? Det tro fan vi har mycket sån skit runt oss. Vi har ju plast i precis allt. Tänk på alla vattenledningar tex det är ju flera kilometer ledningar i varje hus. Klart att vi får i oss av det varje dag. Och vi påverkas naturligvis av det. Vi blir som feta Michelin gubbar i plast.

Nu något mycket roligare för på fredag åker jag till Järna och ska snacka gris. Till Nibble naturbruksskola ska jag.  Sen hoppas jag att jag får träffa världens basta dräng också, Josse så klart…. Skall också träffa en av mina trogna bloggläsare i Stockholm. Spännande.

Jag höll på att glömma att jag har studiebesök på torsdag också. det är från ett gymnasium i Lund som kommer på besök. Det är härligt med ungdommar……

Ta det lugnt där ute…