Ekologiskt

Hej igen. Här är full rulle på gården som vanligt. Har varit en sväng i Umeå med ett grishus. Vännes närmare bestämt. Välldans trevligt folk där uppe i norr men det viste jag redan. Mellanlandade i Fjollträsk både på väg upp och ner. Ja snacka om lantis i stan… Nu har dom invigt en tunnel under stockholm så man behöver inte  in mitt i smeten och det ska tydligen bli en ny förbifart Stockholm vad det lider, men varför det???? Alla vill ju dit där, verkar det som så varför då köra förbi???

Det måste ha varit ett stort fel den gången vi genomförde laga skifte och splittrade upp byarns där bönderna bodde tätt tillsammans för att flytta ut i ensamhet där åkrarna låg. Detta gjordes i på 17 och 1800 talet tror jag. Jag menar bara att nu trycker man ihop sig igen i lägenheterna i städerna. Man vill bo tätt in på varandra tydligen. Nu gör man dock det stora misstaget att inte ta med sig åkrarna in till betonggrottorna. Det blir ju helt omöjligt att skaffa mat på detta viset så vidar man inte är smålänning och har en get på på taket. Jag tror vi lämnar detta ämne  nu för det börjar bli lite flummigt det här. ….

Så har vi landat på en komet med en rymdfarkost efter 10års arbete och flera år på vägen dit tydligen. Välldigt imponerande måste jag säga. Vilken precision att få det att fungera. Kan inte begripa vad det ska vara för nytta med det dock. Ja ja.. man brukar dra till med att det behövs för att få fram ny mediciner när man inte riktigt vet vad man håller på med.

Hoppas vi får någon nytta av detta med.. vem vet vem vet..

Jag fortsätter nog med mitt precisionsarbete här på gården med att få fram prima ekologisk mat till folket i betonghålen så dom överlever till nästa vecka också. Ja vi har mat cirka en vecka  om det hettar till och det blir kris i världen. Sen är det bara hälften av svenskarna som får någon mat överhuvud taget.

10 års arbete med jorden är ingenting gämförelsevis. Det tar en hel mansålder att få rätt på en ny åker. Kan man ju fundera på när dom bygger på prima åkermark som kunde ge mat i stället.

Pladdret från dom kloke profeterna om att ekologiskt inte skulle vara något för framtiden så är det knappt värt en komentar ens. Jag ställde om till ekologiskt 1986 och jag har hört olyckskorparna kraxa sen dess. Vi ska inte räkna med att alla fattar detta i rappet. Det tar helt enkelt lite mer tid för andra att förstå att ett lånsiktigt hållbart samhälle har inte en chans om vi ska kludda med gifter . Det behöver man inte ens vara lärare för att begripa. Vet ni att det går åt 1.5 liter olja för att få fram ett kg kväve. Att jordens tillgångar på fosfor nu tryter.

Nu ska den här bonden hålla söndag.  Tre saker som jag är välldigt glad för. 1. Jag är Lantis 2. Jag bor inte i någon stad. 3 Jag är en stolt ekologisk bonde.

Hej hallå!! Jag finns nu på instagram också. kallunda_gard

Ta det lugt där ute.