Pellegrisarna

Hej igen.

En mycket härlig vårdag i går följs av ett fint vårregn idag.

Nu ska vi inte förhasta oss och tro att det blir vår så här i rappet. Det blir säkert ganska sträng frost här inom kort. Men bonden i mej väcks sannerligen till liv. Potatisen ska fram om ett per veckor för förgroning. Ljus och värme är det som gäller.

Korn,havre,vete ska rensas och sorteras till utsäde. Åkerbönor,lupiner och ärtor likaså.

I trädgårdslandet kommer nu vitlöken upp som Caroline satte i höstas. Vi har fortfarande morötter och palsternacka i våra låder med sand som vi skördade i höstas. Det är en skattkista det där.

Igår var det det den där underbara dagen då bina på allvar var ute och flög för första gången sen invintringen i höstas. Det ser ut som att alla samhälle har klarat sig men än är inte faran över för denna vintern men det ser bra ut.

Jag var på Mila lantbruksmässa i Malmö och pratade ekologiskt lantbruk. Det gick bra och det kom många vettiga frågor från publiken. Kalle var där och rosade tillvaron. Han undrade om man inte kunde korsa ärtor med någon erotisk gen så att ärtorna skulle stå upp lite bättre. Dom är ju som bekant lite svårtröskade för dom bara ligger ner . Någon undrade om man inte kunde spruta  med viagra så det blir lite bättre fräs på säden helt enkelt.

Det har varit uppmärksammat om att bönderna i bla Danmark slår ihjäl dom små pellegrisarna. Det är inte något som vi håller på med i Sverige överhuvudtaget vad jag vet. Alla grisar som överlever ska man ta hand om på bästa sätt. Det är böndernas pressade situation som gör att dom tycker att dom här minsta smågrisarna inte är lönsamma. Den industrialiserade djurproduktionen har inte plats för några avvikande individer. Ja så ser det ju ut i resten av samhället också. Hade inte vi nördar kämpat på som vi har gjort så hade det inte funnits något skologiskt lantbruk att tala om i Sverige överhuvudtaget. Vi vi har varit och är avvikande från det övriga etablissemanget och det känns riktigt bra….

Ska bli intressant att se när tex  mediaindustrin eller bilindustrin är beredda att gå ner i produktion och lönsamhet för att nå en renare värld att leva i.

Ja nu har lantisen talat nu får ” stadisarna” något att grunna på.

Ta det lugnt där ute.