Värme

Hej på er.

Gött med värme nu äntligen. Rena sommaren här i skåne. Grannarna solar näck som vanligt.

Potatisen börjar komma upp nu. Vårvetet, kornet och höstrågen växer bra. Havren och vårrågen fullständigt rusar iväg. Lupiner och åkerbönorna ser hyfsade ut. Det är bara höstvetet som ser tradigt ut. Man kan inte få allt….

Måns och Daniel städar ut den gamla stallet och logen som senare ska inrymma kvarnverksamheten, med kvarn,tork,sortering och paketering av mjöl med mera. Så mycket skit det samlas på.

Vi fick 23 nya kultingar i dag på två suggor. Dom är så fina.

I går fick jag rädda ett bisamhälle från röveri. Dom var utan Drottning och då är dom sårbara. Det är en procedur man gör då för att få stopp på det och hade jag inte gjort det hade vi snart haft  ett bisamhälle mindre. Dom andra bikuporna tömmer det helt från mat och då överlever dom inte. Dom är nästan som vi människor men bara nästan.

I dag har det varit full fart på bina. Maskrosor är hett eftertraktade nu.

Imorgon tar Måns några grisar till  tidningen Norra Skånes lokaler i Hässleholm. Ja dom ska vara utanför på gräsmattan. Det är familjefest på Norra Skåne.

Själv styr jag kosan mot huvudstaden igen. Caroline ska baka rågbröd i Kungsträdgården med många av eliten av bagare i Sverige. Jenny är också med och dom ska baka på söndag förmiddag. Naturligtvis ska vi lansera vårt fina rågmjöl. Vi får se vad detta bär hän. Det är himla spännande. Jag är med och gör bunken stor som vi brukar säga här på landet….

Man känner sig ju lite vilse där uppe bland alla smarta stockholmare…. Kanske kommer den allra smartaste och tittar på när vi lantisar bakar riktigt bröd. Jag tänker på ”Tant  Kindberg Batra”

Ta det lugnt där ute.