prinsen och KUNGEN

Hej igen!

Nu har vi så äntligen den riktiga värmen på väg..förhoppningsvis.. Den första grässkörden är så gott som avklarad. Någon surhåla har jag kvar att ta som var för blöt att hugga när vi ensilerade gräset för en dryg vecka sedan. Det blev bra med gräs på första skörden. Gräs är inte så temperaturkänsligt som spannmål är. Det har ju varit ovanligt kallt men gräset har växt ändå. Här i Skåne är vi ca en vecka senare med allt.

Höstvetet har repat sig något men ser för tråkigt ut ändå. Vårrågen och vårvetet ser däremot himla bra ut. Vårråg är nytt för oss men enligt gamla bönder som vi pratat med är det minst lika bra som höstråg att både odla och baka med. Får se om bagaren godkänner det.

Potatisen täcker raderna nu och det är nog sista kupningen som ska göras denna veckan.

Västhuset är snart på plats. Johan och Oskar från Stångby har varit här hela dagen och skruvat aluminiumprofiler.Vi köpte ju ett begagnat växthus och Caroline har haft fullt upp med att tvätta fönster och profiler. Mycket jobb men det känns gott att återanvända gamla grejor och det blir riktigt fint.

Vi var ju i Stockholm och bakade bröd förrförra helgen. Ja Jennie och Caroline var det som bakade. Jag var mest med och gjorde bunken stor… om nu det behövs i Stockholm.. Jag fick ta hand om bilen och jösses säger jag bara. Det tog lika lång tid för oss att köra från Slussen till Kungsträdgården som dom sista 7 milen in till Stockholm. Helvete vilket kaos och det sitter folk i dagligen, varje dag!!!! Snacka om bortkastad tid…

Det blev många fina bröd där i Kungsträdgården Bakat på det finaste mjöl från Källunda. Ja ja ja nu skryter jag och det känns himla bra för den funkar  bra den där rågen som jag, ekonörden till bonne som jag är har lyckats odla fram. He he…..

Batrakäringen som jag skrivit om innan dök aldrig upp och jag är inte överdrivit ”lissen” för det.

Prinsen gifte sig ju också. Snygg brud han träffat den där prinsen. Han ser faktiskt inte så dum ut han heller……

Kung blir han väl aldrig..Inte över ängarna i alla fall för det finns bara en Kung över Ängarna och det är undertäcknad…..

Hade Danska bönder på besök som är intresserade av MOP grismobiler…Kul om det kunde rulla en över bron till utlandet.

Jobbar fortfarande med drivningen till dom självgående grismobilerna. … Funkar funkar icke kan man väl sammanfatta det.

Det har kommit till min kännedom att det nu finns något som heter TOP (train mobil piggery). Finns i Umeå och jag ska kola in det om ett par veckor. Återkommer om detta.

Ta det lugnt där ute