Giftet är slut

Tja!!

Nu är det ju varmt så det räcker och nu växer grödorna så man nästan ser det för blotta ögat.

Vi börjar nu ta dom första potatisarna som  vi satte tidigt. Lita vattnia kanske!!! Inte konstigt så regnigt och varmt som det varit.Dom första grönsakerna börjar också leverera nu. Och jordgubbar också…så himla fint.

Vi har nu fått upp vårt första växthus och fått in tomater i det. Spännande!!!

Sniglar har vi så det dräller av det. Precis överallt. Vi har skaffat något slags järnpellets som dom äter sig fördärvade på och dör. Vet inte hur det funkar eller om det funkar. Sånt där gör brukar göra dom starkare längre fram i generationerna så vi får se hur smart det är helt enkelt..

Det finns tydligen många sätt att ta dö på dom. Det ena efter det andra makabra sättet får man titt som tätt hör om på radio. Var är djurättsaktivisterna nu då!!!!! Hade vi snackat så om våra grisar och kor på det viset hade vi blivit mördade eller hängda i benen på kyrkbacken för allmän bespottning. Möjligen är det så nu att alla drabbas  och då är det inta lika kul att tala om djurplågeri, det blir i alla fall ingen uppmärksamhet runt det.

I dag sådde jag något som heter svedjeråg. Det är nytt för mig och det sås nu, betas till hösten och tröskas till nästa sommar. Ska ha väldigt bra bakningsegenskaper. Återkommer om detta.

Det blir inte mer i dag.

Ta det lugnt där ute.