OS

Hej alla Goa bönder, lantisar, stadisar, kungar och baroner.

Nu är det OS i Brasilien. Ett spektakel utan gränser. Invigningen är tydligen i natt. Det ska handla om att vi ska värna om vår jord och tänka på Miljön. Klimat hotet skrämmer kungar och baroner nu tror jag. Vanliga människor har oroat sig för det länge men det har inget parti eller någon styrande instans fattat ännu.  Det pratas i stort sett bara hur vi ska få igång konsumtionen igen. Det är konsumtionen som är det allra störstes boven i klimathotet men det är ingen som vill ta i det. Vi blir väldigt snart tvungna att göra det. Tro mig.

I framtiden ska vi konsumera bra mat, meningsfull fritid, sex och kärlek. Jag skulle nog fan blivit präst så som jag predikar nu.  He he.

Här på Källunda är det full rulle kan ni tro. Vi har gjutit till spannmålsintaget nu. Caroline är helt vild i grävmaskinen nu så det är bara att hålla sig undan. Har planerat om hela trädgårdenoch och hon börjar bli riktigt bra på att köra..

Vi hade ju fältvandring på gården. Ett mycket lyckat arrangemang med nästan 40 personer från när och fjärran. Bosse grillade hamburgare som nog är som godaste jag ätit någon gång.. Mor och far hjälpte till som vanligt och drog ett tungt lass som brukligt. Tack alla ni som kom . Det bar riktigt trevligt.

På fredag den 12 augusti har vi byavandring här i Häglinge. Det är min gode granne Karl Erik och jag som ska berätta om hur det såg ut här förr i tiden med alla affärer och olika hantverk som vi hade. Häglinge var ju som alla andra småbyar, självförsörjande på det mesta. Folk behövde inte som idag åka här ifrån hela tiden utan man nöjde sig med vad som fanns och det gick ingen nöd på någon.

I dag nöjer vi oss inte med att åka till Bosarpasjön för att bada, nej vi sätter oss på ett plan och flyger till  militärdiktaturen Thailand för att bada om vi nu ska predika klimathot igen..

Den 12 augusti kl 18. 00  är ni alla välkomna till Kopparsmedjan i Häglinge för då börjar arrangemanget. Ta med kaffekorg och något att grilla om ni känner för det.

Det är Häglinge Centeravdelning i samarbete med Häglinge LRF som hälsar välkomna.

T det lugnt där ute.