Guld i Os

Hej igen.

Nu är snart OS över för denna gången. Många fina medaljer blev det för Sverige. Jag blir imponerad hur mycket svett och tårar som lägs ner för att komma åt en bra placering i dom olika grenarna. Det blev ett guld till nu i gårkväll i Mountainbike. Ja det är ju brudarna som gör det som vanligt i dom flesta grenarna.

Nu har vi satt ett pris igen på vad en människa kan vara värd. Zlatans nya klubb Manchester betalade nästan en miljard för att han skulle stå i traffområdet och skjuta tåfisar i målet. Obegripligt att en människa kan vara så mycket värd. När man ofta ser att människor sitta och tigga ihop några kronor utanför affärerna börjar man ju undra om det inta är lite snett i fördelningen av pengar och resurser i samhället. Undrar vad Sverigedemokraterna tänker när en invandrare är värd 980 miljoner…

Vi har mycket stölder nu i dessa krokarna. Genast vill man skylla på flyktingar. Det händer säkert att utlänningar stjäl från oss men det är förmodligen i första hand ligor som kommer in tillfälligt för att sedan sticka iväg igen med stöldgodset. Bara för att man flyr från bomber och granater så är man inte automatiskt en tjuv.

Hörde på radion häromdagen att det enskilt största bidragsfusket är när man vabbar. Alltså föräldrar uppger att dom är hemma och tar hand om ett sjukt barn när dom i själva verket har varit på jobbet som vanligt. Snacka om att parisitera på samhället.

Trösket är i full gång mellan skurarna nu. Både höstvetet och Höstrågen är bärgade nu.

Det första MOP huset som ska till Stockholmområdet börjar bli färdigt för leverans nu.

Den 3-4 september är det ekorunda igen . Källunda är ju naturligtvis med på båten. Det blir grissafarie, bonden berättar om gården och biodlingen, barnen får provsitta i lastare, tröska, traktor,grävmaskin. Lunch och kaffeservering.

Ta det lugnt där ute.

image