Höst

Hej igen.

Tiden rinner iväg och jag glömmer nästan bort att blogga.. Här har varit full rulle som vanligt.

Ekorundan gick himla bra. Här kom minst 350 personer, gamla som unga.  Besöken från byn var också glädjande. Säkert 7-8 personer kom från Häglinge. Jag är mycket tacksam för det.Jämfört med ifjol steg det med 7-800 %.

Sen var vi på skördemaknaden i Lund också. Jag var på Munsö med ett grishus dagarna innan. Så det blev ju lite snärjigt med tiden. Åkte från Stockholm halv ett på fredags natten. Kom till Norrköping ungefär och då tog orken slut. Stannande på en parkering och sov ett par timmar. Stod faktiskt i Lunds stadspark med bilen och tre grisar vid tolv på lördagen. Slocknade dock bredvid grisarn och sov gott där. Vet inte vilket dom tittade mest på, mej eller grisarna.

image

Caroline, Jennie, Malte och My sålde bröd och friterade munkar så det stod härliga till.

Häromdagen var Uno här och plöjde för höstrågen som vi sådde igår. Vi har fått ett härligt höstregn idag som sätter fart på groddarna i höstrågen. Nu är det spännande igen för att se om det kommer upp som det ska. Blir aldrig mätt på den känslan. Lika spännande varje gång.

Vi har inte tröskat allt ännu faktiskt. Blålupinerna är riktigt sega. Får kanske vänta tills det fryser tort…

I dag har vi mustat här på Källunda. Ett helt gäng med vuxna och barn hjälpte till. Ett par hundra liter fick vi fram. Gott att ha till vintern.

Den 26 oktober är jag och bagaren i Hallaryd och snackar gris, lantbruk,bröd, grishus mm

Ta det lugnt där ute