Amning.

Hej igen.

Fasligt regnande har vi nu i Skåne. Det behövs för vi ligger efter rejält med regn och det är mycket tort nere i backen.

Rågen  som vi sådde kommer fint nu, lika gott var gång att få uppleva när det bryter igenom jordskorpan och växer upp till det finaste sädesfält. Ska bli till bröd om ett år ungefär.

Våra kor som vi har haft på bete på den andra gården en bit härifrån har vi tagit hem nu till sist. Det blev ett äventyr det för dom stack ifrån oss när vi skulle fånga in dom, sprang rakt igenom stängeslet och in till grannen kor. Vi fick ge upp tanken på att ta som den dagen och dom tillbringade natten med grannkorna. Dagen efter lyckades grannen dela på flocken och vi kunde rigga upp en ny fångstfålla och jag lyckades locka in dom i den. Måns som är militär numera var hemma på permis så han gav som vanligt en hjälpande hand så vi fick upp dom i djurtransporten. Sen bar det av mot hemmet och vi släppte ihop dom med det övriga gänget här hemma på betet.

Hörde på radion att det uppmärksammades att en parlamentariker i Islands riksdag stod och ammade sitt barn samtidigt som hon stod i talarstolen. Detblev genast för och emot som det brukar bli när någon gör något som inte brukar göras. Det kvittar väl om hon ammar där eller någon annan stans så länge barnet får vad den ska ha. Blir ändå lite fundersam på vad barnet har i parlamentet att göra över huvudtaget. Finns det inte en fader som kunde rycka in???  Jag tänker också som så här. Märkligt att man inte kan ge så mycket av sin tid man kunde vara hemma i lugn o ro under tiden barnet ammar åtminstone. Handlar som mest om ett styvt ett år. Vore kanske bättre då att satsa helhjärtat på karriären och hoppa över det där med barn. Jaja en enkel bonde som jag begriper kanske inte det där.

På onsdag den 23 okt är jag och Caroline i Hallaryd och håller föredrag. HAllaryds byalag är det som bjudit in oss att prata om bröd, surdeg, jordbruk,kulturspannmål, mobila grishus mm. 18.30 börjar det, välkomna alla.

Ta det lugnt där ute.