Ekorundan

Hej igen.

Nu har gräset hunnit växa en god bit sen det började regna efter torkan. Vi har sått Svedjeråg som redan är 15  m lång. Rapsen som vi sådde står också fint i raderna. Vi har slungat honung en gång till nu och ska börja invintra bina. Dom får hälften socker och hälften honung att äta i vinter. Bina drog in ganska mycket sk lushonung nu i höst , speciellt från ekträden. Det är en honung med mycket mineraler i så extra nyttig för oss men inte bra att invintra bina på. Vi går noga igenom bi samhällena för att plocka bort så mycket lushonung vi kan se.

Vi har också skaffat en bipaviljong som bina ska flytta in i under hösten. Tolv samhälle får det plats där inne. Det har ståttpå önskelistan länge och nu fick jag chansat köpa en välskött paviljong. Det var lie jobb innan vi fick hem den för hjulen var så gamla att slangen kröp ur däcken. Vi hade ett par  hjul från en skrotad huggare så vi gjorde en hjulaxel och hängde på dom hjulen bakom dom trasiga, så kom vi hem till slut.

Nicke har varit här och kört ut gödsel och sen kom Uno och plöjde ner det. Efter lite harvande på plöjningen och stenplockning blev det en fin såbädf till rapsen.

Nu till hälegn har viEkorundan här på gården. Då har vi öppet från 10-16 lördag och söndag. Titta in o h kolla på grisarn, vår hushållsko, vår fina trädgård eller klättra i halmbalarna. Är du hungrig så har vi stenungnsbakad pizza, grillad korv, mackor, te och kaffe..

Barnen brukar gilla att titta in i grävmaskinen eller tröskan,lastaren och traktorn.

Ta det lugnt där ute.