Bröllop.

Hej igen.

Jösses vad tiden går.. Vi har hunnit med mycket. Måns har satt sig  skolbänken i vinter, han ska bli ännu vassare på att svetsa har han tänkt sig. Alltid bra att utbilda sig. Vi är inta helt själva nu på gården jag o Caroline. Hassan har varit här på praktik. Han är en bonnapåg från Syrien. Flydde till Sverige från bomber och granater och annat helvete som det medför. Hassan är verkligen på min tio i topp lista på praktikanter. Plikttrogen, arbetsam och pålitlig. Hade alla svenskar varit som han hade vi haft ett riktigt trevligt land att vara i.

Andra skörden av gräs blev riktigt bra. Vi har nästan så vi klarar oss i vinter. Vi sådde havre tidigt i augusti som nu är halvmeter högt. Vi släppte ut korna på det nu i helgen. Kornas bete är slut men nu kan dom beta ett par veckor till.

Vi har sått höstråg och höstvete. Även lite höstspelt. Jag räknar kallt med att det blir tort nästa sommar också så det blev  mycket höstsådd. Höstsådda grödor är torktåligare.

Vi var och snackade om årets skörd  i Malmö på SM i mathantverk för ett par veckor sedan. Caroline var domare i surdegsbrödstävlingen. Jag snackade mest…..

Skördemarknaden som är i slutet på september var vi som brukligt på. Förutom grisarna som var med så bakade vi pizza i vedugnen. Det blev lite varmt och ytterskalet som är träpanel började brinna. Pulversläckaren räddade dock situationen. Det var nog tio personer som stod och filmade när jag agerade brandman. Efter det sålde vi svedda pizzor som bara sen.

Vi har ju haft ett val till Sveriges riksdag också. Jag tycker det är lite läbbigt som utvecklingen är nu. Eller för att se positivt på det hela så är jag verkligen glad att mer än 82% av av Svenskarna inte röstade på ett högerextremistiskt, rasistiskt nationalistiskt parti.Nasiterna marscherar på våra gator igen och längs vägen står sverigedemokratena tysta och viftar med svenska flaggor.Det är inte heller en tillfällighet att bilbränderna upphörde helt efter valet.

Nej fan nu något vettigare. Vi har just fått iväg ett nytt MOP hus som åkte mot Halland. My och jag åker på tisdag för att göra slutmonteringen. Bosse har varit och hjälpt oss att få det färdigt. Kul typ..

För en månads sen kan ni tro gubben fick klä upp sig, jodå, både slips och kostym. Min äldste grabb gifte sig md en förtjusande kvinna. Det blir bra det känner jag på mig. Jo jag höll tal också. Flabba i tid och otid det är jag bra på men när jag skulle hålla tal på min sons bröllop var jag inte så vid i käften. Jag blev inte utslängd från festen så det gick nog bra tror jag.

Dagens ordspråk.: Det är bara folk som har vett att hålla tyst som man verkligen lyssnar på…

Ta det lugnt sär ute.