Pang i bygget.

Hej igen.

Vi har nu sått färdigt här hemma på Källunda. Vårvete, våremmer,vårspellt, naketkorn. Koren o havre likaså. Det är oroväckande torrt i markerna nu. Vi behöver regn. Ganska mycket också. Pratade med en bekant från Rumänien. Han sa att dom inte fått en droppe regn på tre månader.

Vi ska så hos ett par kollegor också som vi har ett himla bra samarbete med.

Vi har också kört ut en del gödsel. Vi kör nu också med en Hillspridare som vi lastar med grävmaskinen från gödselbrunnen. Vi väntar på Nicke som ska komma och köra flytgödsel på vallarna men det behöver regna först.

Fick byta lameller på den största traktorn vi har. Magnus i Sösdala hjälpte till med lokal och reparatör. Han ställer alltid upp.

Bina har varit ute på sin rensningsflygning. Den är livsviktig för deras överlevnad. Det är redan bra fart i samhällena nu och vi har fått ge dom mer fler ramar är att bygga upp samhället. Dom är ca 25 000 bi på vintern och framåt sommaren är dom ca 75 000. Så det är full fart på drottningen nu och äggläggningen.

Caroline och Oscar brygger öl så det står härliga till. Jag är ingen ölfantast men ölen dom gör är riktigt bra. Caroline ser till så att det går vetenskapligt till. Då blir det oftast bra.

Jag har blivit farfar för andra gången nu. Jag blir ju stolt som en tupp naturligtvis.

Ta det lugnt där ute.