När pressen möter Projekt Räddningstjänst

Ni kanske läste i dagens papperstidningsvariant av Norra Skåne om Projekt Räddningstjänst?

Och ni ska veta att jag inte bara låtsasfotograferade för reporterns skull. Jag tog bilder på riktigt nämligen. Tanken är ju att jag ska dokumentera vardagshändelser hos räddningstjänsten NÄR det händer så det passade ju perfekt in i mallen.

Reportern Torbjörn tittade, lite uppgivet kan jag tycka, runt i den mörka vagnshallen för att hitta en bra fotosituation att arrangera bilden kring och han muttrade något om att det inte är helt lätta fotoförhållanden på stationen (jag höll med). Räddningschefen tog då på ett ganska så chefigt vis kommandot, stegade fram till släckbilen och puttade fram den grå lådan, den som ni nog är ganska välbekanta med vid det här laget.

Och så fick Torbjörn en miniföreläsning om vad Friska Brandmän innebär. Sedan tog han alltså bilder när jag tog bilder av räddningschefen och ovan nämnda låda och jag tog under tiden bilder av Torbjörn medan han tog bilder av mig när jag tog bilder av räddningschefen och lådan.

Rörigt?

Nä då, se nedan.

 

Lådan, den viktiga lådan. Journalisten Torbjörn Wester med ryggen mot kameran.
Lådan, den viktiga lådan. Journalisten Torbjörn Wester med ryggen mot kameran.

 

Reportern får ta del av den viktiga information om hur risken ska minskas att brandmän utsätts för cancerogena partiklar.
Reportern får ta del av den viktiga informationen om hur risken ska minskas att brandmän utsätts för cancerogena partiklar.

 

Det ni inte ser är en kamerabeväpnad reporter bredvid räddningschefen.
Det ni inte ser är en kamerabeväpnad reporter bredvid räddningschefen.

 

Vem som tycker att denna situation är jobbigast? Det är nog trots allt jag som avskyr att bli fotad.
Vem som tycker att denna situation är jobbigast? Det är nog trots allt jag som avskyr, verkligen verkligen avskyr, att bli fotad.

 

Det färdiga resultatet i dagens Norra Skåne.
Det färdiga resultatet i dagens Norra Skåne.

 

Planen är lite ytterligare stationshäng den här veckan och det kan ju tänkas att resultatet blir en bild eller två. Det kan jag nästan garantera.

På återseende.