Brandmän som skaffar päls

Ni har kanske läst om Mustaschkampen och rentav noterat hur män i er omgivning börjat låta päls växa fram i ansiktet?

Det är ju november och efter oktober och den månadens inriktning på bröstcancerforskning så är det nu dags att fokusera på mäns hälsa och framförallt prostatacancer. Ni kan läsa mer om Mustaschkampen, och hur ni går tillväga om ni vill donera pengar, om ni klickar här.

Det här med cancer och brandmän har ni ju kunnat läsa om tidigare i bloggen, hur yrkeskåren riskerar exponering för cancerogena partiklar. Arbetet med Friska Brandmän syftar ju till att så långt det går minska den risken och ett av mina inlägg om Friska Brandmän hittar ni här.

Mustaschkampen har som syfte att bland annat skapa uppmärksamhet kring cancer och hos räddningstjänsten i Osby har Grupp 3 enats om att göra slag i saken och odla mustasch.

 

Grupp 3 fokuserar på ansiktsbehåring, vissa verkar ha bättre utgångsläge än andra. Från vänster: Henrik, Göran, Brian, Joakim, Mikael, Mattias, Johan, Janne och Eero.
Grupp 3 fokuserar på ansiktsbehåring, vissa verkar dock ha bättre utgångsläge än andra. Från vänster: Henrik, Göran, Brian, Joakim, Mikael, Mattias, Johan, Janne och Eero.

 

Bloggen lovar att återkomma med bildbevis på hur väl de faktiskt lyckats.

På återseende.