Eld&Vatten – den otäcka elden?

Tack för en härligt positiv respons, både på Facebook och i besöksstatistiken. Jättekul att ni verkar uppskatta Eld&Vatten så mycket. Jag är riktigt stolt över de bilder jag tagit hittills och dessutom stolt över modellerna som många gånger gått utanför sin bekvämlighetszon.

I dag är det Nettans tur. Jag vet ju att hon har ett stort fotointresse och tar bilder som är fulla av karaktär och stämning – vill du kika så hittar du henne på Instagram där hon heter @plettis.

När jag frågade henne om hon ville vara med i det här fotoprojektet sa hon ja direkt och talade med en gång om att hon är rädd för eld och att hon ville förmedla den känslan.

Vi gick ut i mörkret med en pinnstol och ett blockljus och jag tog en serie bilder. Som hastigast kikade jag på displayen och såg bra bilder och att Nettan såg glad, men när jag tittade på fotona i datorn såg jag direkt att jag tagit fel – hon ser väldigt avvaktande ut och ganska nervös. Så det blev precis som hon ville ha det.

Ambitionen var att bilden skulle ses genom vattendroppar och efter att ha testat lite olika varianter så valde jag att ta en extra bild och helt enkelt slå ihop dem i datorn. Bild nummer två är kolsyrat (och smaksatt) mineralvatten i en skål som jag ställde på mitt köksbord.

Och Nettan själv, vad säger hon då?

 

Fire Go Away. Nikon D7000, Nikon 50mm. ISO 200. 1/6 sekund. f/2.0. Stativ och fjärrutlösare.
Fire Go Away.
Nikon D7000, Nikon 50mm. ISO 200. 1/6 sekund. f/2.0. Stativ och fjärrutlösare.

 

”När jag fick frågan om projektet blev jag väldig glad över förfrågan och temat tänkte jag med en gång på min rädsla för eld. Jag är en sådan som tycker det är fint med tända ljus men jag kan inte slappna av när jag har det så istället låter jag bli att tända. Så just den känslan ville jag få fram på något vis. Tänkte på det där spöklika som ett ljus i mörkret kan göra med ett ansikte och kände att det skulle passa som min tolkning. Bilden blev så cool. Fotografen har verkligen fått fram den där känslan att jag faktiskt inte alls vill ha det där ljuset så nära mig. Tyckte det blev väldigt bra med ett så stort ljus. Så nöjd och en fotograf som är så duktig på att både känna av och att lyssna på det som inte sägs.”

 

Imorgon involverar Eld&Vatten ett badkar. Nej, det är inga tankbilar inblandade, utan ett riktigt badkar. Som någon badar i.

Nyfikna?

På återseende.